Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ο αγώνας, για να μείνει το νομοσχέδιο-έκτρωμα στα χαρτιά, συνεχίζεται

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε το πανεκ­παι­δευ­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στο Σύνταγ­μα ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο του Υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας. Οι φοι­τη­τές εξέ­φρα­σαν την αντί­θε­σή τους στο νομο­σχέ­διο που ψηφί­ζε­ται από­ψε και έστει­λαν ηχη­ρό, καθα­ρό μήνυ­μα ότι ο αγώ­νας, για να μεί­νει το νομο­σχέ­διο-έκτρω­μα στα χαρ­τιά, συνεχίζεται,

Νωρί­τε­ρα, λίγο πριν τις 5 το από­γευ­μα, φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι πραγ­μα­το­ποί­η­σαν προ­συ­γκέ­ντρω­ση στα Προ­πύ­λαια και κατευ­θύν­θη­καν με πορεία μέχρι τη Βουλή.

Το συλ­λα­λη­τή­ριο ξεκί­νη­σε γύρω στις 5 το από­γευ­μα, ωστό­σο τον «τόνο» έδω­σαν νωρί­τε­ρα δεκά­δες φοι­τη­τές που συσπει­ρώ­νο­νται στο Μέτω­πο Αγώ­να Σπου­δα­στών, οι οποί­οι ξεδί­πλω­σαν πανό μπρο­στά από το κτί­ριο της Βου­λής, με το σύν­θη­μα «Δεν θα εφαρ­μο­στεί», στέλ­νο­ντας και με αυτό τον τρό­πο το μήνυ­μα ότι θα φρο­ντί­σουν με τον αγώ­να τους το απα­ρά­δε­κτο νομο­σχέ­διο των ταξι­κών φραγ­μών και της κατα­στο­λής να μεί­νει στα χαρτιά.

Φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι, μαθη­τές, εκπαι­δευ­τι­κές ομο­σπον­δί­ες, σύλ­λο­γοι, ενώ­σεις, εργα­τι­κά σωμα­τεία, φορείς με συν­θή­μα­τα «Απ’ τα ιδρύ­μα­τά μας δεν λεί­πει η αστυ­νο­μία, δώστε λεφτά, καθη­γη­τές, βιβλία» και «Δεν είναι εγκλη­μα­τί­ες οι φοι­τη­τές, έξω οι κάμε­ρες απ’ όλες τις σχο­λές», πορευ­τή­καν συγκρο­τη­μέ­να και τηρώ­ντας τα μέτρα προ­στα­σί­ας μέχρι το Σύνταγμα.

Έξω από τη Βου­λή, η πορεία των φοι­τη­τών ενώ­θη­κε με τους υπό­λοι­πους συγκε­ντρω­μέ­νους. Εκεί βρί­σκο­νταν ήδη εκπαι­δευ­τι­κοί, μετά από κάλε­σμα των σωμα­τεί­ων τους (ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, Πρω­το­βου­λία Ανα­πλη­ρω­τών), μαθη­τές που συσπει­ρώ­νο­νται στην Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή της Αθή­νας, σπου­δα­στές των Δημο­σί­ων ΙΕΚ και εργα­ζό­με­νοι στα πανε­πι­στή­μια και σε άλλους κλά­δους. Στην κινη­το­ποί­η­ση παρα­βρέ­θη­κε και ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Χρή­στος Κατσώ­της, εκφρά­ζο­ντας τη συμπα­ρά­στα­ση του κόμ­μα­τος στα δίκαια αιτή­μα­τα των διαδηλωτών.

Φωνά­ζο­ντας δυνα­τά συν­θή­μα­τα, ώστε να ακου­στούν και μέσα στο κτί­ριο του κοι­νο­βου­λί­ου, οι δια­δη­λω­τές, έστει­λαν μήνυ­μα πως, ακό­μα κι αν το νομο­σχέ­διο ψηφι­στεί από την κυβερ­νη­τι­κή πλειο­ψη­φία και γίνει νόμος, οι απα­ρά­δε­κτες προ­βλέ­ψεις του θα μεί­νουν στα χαρ­τιά. Ταυ­τό­χρο­να οι φοι­τη­τές ανα­δεί­κνυαν την ανά­γκη, οι σχο­λές, που παρα­μέ­νουν κλει­στές εδώ και ένα χρό­νο, να ανοί­ξουν με όλα τα μέτρα ασφά­λειας και προστασίας

Η κινη­το­ποί­η­ση ολο­κλη­ρώ­θη­κε με τους δια­δη­λω­τές να ανα­νε­ώ­νουν το αγω­νι­στι­κό τους ραντε­βού για τους δρό­μους και τα αμφι­θέ­α­τρα. Όπως είπε, μιλώ­ντας στους συγκε­ντρω­μέ­νους, εκπρό­σω­πος των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων, «ο αγώ­νας δεν τελειώ­νει εδώ, αλλά τώρα ξεκι­νά» και πρό­σθε­σε ότι ο αγώ­νας συνε­χί­ζε­ται «για να μεί­νει το νομο­σχέ­διο στα χαρ­τιά, για να ανοί­ξουν οι σχο­λές μας». Ταυ­τό­χρο­να υπο­γράμ­μι­σε ότι οι χιλιά­δες φοι­τη­τές που βρί­σκο­νται στους δρό­μους αυτές τις εβδο­μά­δες, δια­δη­λώ­νο­ντας μαζι­κά είναι είναι ήδη νικητές!

panekpaideutiko panekpaideutiko1 panekpaideutiko2 panekpaideutiko3 panekpaideutiko4 panekpaideutiko5 panekpaideutiko6 panekpaideutiko7

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο