Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Πανεκ­παι­δευ­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στο κέντρο της Αθή­νας με αίτη­μα το ασφα­λές άνοιγ­μα των σχο­λεί­ων και των πανε­πι­στη­μί­ων αλλά και ενά­ντια στο νέο νόμο του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας που, μετα­ξύ άλλων, προ­βλέ­πει την ίδρυ­ση ειδι­κής Ομά­δας Προ­στα­σί­ας Πανε­πι­στη­μια­κού Ιδρύ­μα­τος (ΟΠΠΙ).

Οι δια­δη­λω­τές και οι δια­δη­λώ­τριες με κεντρι­κό σύν­θη­μα «Έξω η αστυ­νο­μία από τις σχο­λές μας, ο νόμος Κερα­μέ­ως- Χρυ­σο­χο­ΐ­δη θα ανα­τρα­πεί» συγκε­ντρώ­θη­καν αρχι­κά στα Προ­πύ­λαια και στη συνέ­χεια κατευ­θύν­θη­καν στη Βουλή.

Στην κορυ­φή της πορεί­ας βρί­σκε­ται το πανό των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων, ενώ ακο­λου­θούν τα μαζι­κά μπλοκ των φοι­τη­τών που φωνά­ζουν δυνα­τά συν­θή­μα­τα όπως «Εμείς δεν παρα­τά­με τις σπου­δές, πάρ­τε μέτρα να ανοί­ξουν οι σχο­λές», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνε­ται Παι­δεία, οι φοι­τη­τές ζητούν μόρ­φω­ση — Υγεία» και «Απ’ τα ιδρύ­μα­τά μας δεν λεί­πε η Αστυ­νο­μία — Δώστε λεφτά, καθη­γη­τές, βιβλία». Με αυτό τον τρό­πο εκφρά­ζουν τα αιτή­μα­τά τους για να ανοί­ξουν οι σχο­λές τους με όλα τα απα­ραί­τη­τα μέσα προ­στα­σί­ας και να μην εφαρ­μο­στεί ο απα­ρά­δε­κτος νόμος Κερα­μέ­ως — Χρυ­σο­χο­ΐ­δη που εντεί­νει την κατα­στο­λή και φέρ­νει μια σει­ρά από αντι­δρα­στι­κές ρυθ­μί­σεις στα ΑΕΙ.

Με τα δικά τους πανό συμ­με­τέ­χουν στην κινη­το­ποί­η­ση οι ΟΔΠΤΕ, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, καθώς και ο Σύλ­λο­γος Σπου­δα­στών Θεά­τρου, Χορού, Κινηματογράφου.

Στο συλ­λα­λη­τή­ριο συμ­με­τέ­χουν, μετα­ξύ άλλων, εκπαι­δευ­τι­κές Ομο­σπον­δί­ες, σύλ­λο­γοι και σωμα­τεία εκπαιδευτικών.

panekpaideutiko panekpaideutiko2 panekpaideutiko3 panekpaideutiko4 panekpaideutiko5 panekpaideutiko6

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο