Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανελλήνιες 2020: Δώσετε τη μάχη των εξετάσεων με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας

Μια μη συνη­θι­σμέ­νη σχο­λι­κή χρο­νιά λόγω της υγειο­νο­μι­κής κρί­σης ολο­κλη­ρώ­νε­ται με τις πανελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις. Μετ’ εμπο­δί­ων η προ­ε­τοι­μα­σία των μαθη­τών για τις εξε­τά­σεις και σε μια ασυ­νή­θι­στα φορ­τι­σμέ­νη ατμόσφαιρα.

Σε εσάς, στους μαθη­τές των σχο­λεί­ων και αυρια­νούς μαχη­τές της ζωής σας προ­τρέ­που­με να δώσε­τε τη μάχη των εξε­τά­σε­ων με αισιο­δο­ξία και εμπι­στο­σύ­νη στον εαυ­τό σας.

Σας λέμε κι εμείς, και από τη δική μας εμπει­ρία, πως αυτές οι εξε­τά­σεις είναι μία μάχη μόνο. Θα ακο­λου­θή­σουν και πολ­λές άλλες στη ζωή σας. Δεν υπο­τι­μά­με καμία.

Η μεγά­λη μάχη της ζωής είναι να μη συμ­βι­βα­στεί κανείς με τις δυσκο­λί­ες και τα εμπό­δια που θα συνα­ντή­σει. Να μην παραι­τη­θεί από το όρα­μα ενός κόσμου, όπου οι άνθρω­ποι του μόχθου, της επι­στή­μης, της Τέχνης και του Πολι­τι­σμού θα είναι οι πρωταγωνιστές.

Καλή επι­τυ­χία στις εξε­τά­σεις και στη ζωή!  Προ­σχω­ρή­στε, με θάρ­ρος, εμπι­στο­σύ­νη στον εαυ­τό σας και δύνα­μη. Από όποια θέση κι αν βρε­θεί­τε αύριο, μπο­ρεί­τε να φτιά­ξε­τε έναν καλύ­τε­ρο κόσμο. Στο χέρι σας είναι.

Ατέ­χνως

banner skliros aprilis banner aggoules aginota banner
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο