Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παράνομη κρίθηκε η απεργία — αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση

Παρά­νο­μη κηρύ­χθη­κε η «απερ­γία-απο­χή» διαρ­κεί­ας ενά­ντια στην «αξιο­λό­γη­ση» των σχο­λεί­ων και εκπαι­δευ­τι­κού έργου, που έχουν κηρύ­ξει οι εκπαι­δευ­τι­κοί, μετά την προ­σφυ­γή της υπουρ­γού Παιδείας.

Τα Σωμα­τεία και οι Ενώ­σεις εκπαι­δευ­τι­κών βρί­σκο­νται επί ποδός πολέ­μου, ετοι­μά­ζο­ντας ήδη τα επό­με­να απο­φα­σι­στι­κά βήμα­τα, προ­κει­μέ­νου να μην περά­σουν τα κυβερ­νη­τι­κά σχέ­δια για σχο­λεία πολ­λών ταχυ­τή­των, όπου οι γονείς θα βάζουν ακό­μα περισ­σό­τε­ρο βαθιά το χέρι στην τσέ­πη και θα πλη­ρώ­νουν ακό­μα περισσότερα.

Οι εκπαι­δευ­τι­κές Ομο­σπον­δί­ες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ καλούν αύριο στις 6 το από­γευ­μα, σε πανεκ­παι­δευ­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στα Προ­πύ­λαια, σημειώ­νο­ντας ότι η τρο­μο­κρα­τία δεν θα περάσει!

Εκπρό­σω­ποι εκπαι­δευ­τι­κών σωμα­τεί­ων συγκε­ντρώ­θη­καν το μεση­μέ­ρι στα δικα­στή­ρια της Ευελ­πί­δων όπου εκδι­κά­στη­κε η υπό­θε­ση, καταγ­γέλ­λο­ντας τον κυβερ­νη­τι­κό αυταρ­χι­σμό, ενώ αντί­στοι­χες δια­μαρ­τυ­ρί­ες έγι­ναν και σε Διευ­θύν­σεις Εκπαί­δευ­σης σε άλλες πόλεις.

Στο πλευ­ρό των εκπαι­δευ­τι­κών στα δικα­στή­ρια βρέ­θη­κε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Μανώ­λης Συντυ­χά­κης, δηλώ­νο­ντας τη συμπα­ρά­στα­ση του Κόμ­μα­τος στον αγώ­να του.

Πηγή: 902.gr

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο