Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΞ την Δευτέρα 21/2: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς

Η Επι­τρο­πή Αγώ­να ενά­ντια στην Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία για τις Βάσεις διορ­γα­νώ­νει παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών, τη Δευ­τέ­ρα 21 Φλε­βά­ρη, στις 12 το μεση­μέ­ρι, ενά­ντια στην εμπλο­κή της Ελλά­δας στους πολε­μι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ.

Απευ­θύ­νο­ντας κάλε­σμα συμ­με­το­χής στη δια­μαρ­τυ­ρία, σημειώνει:

«Εκφρά­ζου­με την έντο­νη ανη­συ­χία μας για τις εξε­λί­ξεις στην Ουκρα­νία και για το ολο­έ­να και μεγα­λύ­τε­ρο βάθε­μα της εμπλο­κής της Ελλά­δας στους πολε­μι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ φέρει βαρύ­τα­τες ευθύ­νες. Εμπλέ­κει τη χώρα μας στο κου­βά­ρι των αντα­γω­νι­σμών, ανα­λαμ­βά­νει επι­κίν­δυ­νες πρω­το­βου­λί­ες, επι­διώ­κει να παί­ξει το ρόλο του καλού μαθη­τή για τα ευρω­α­τλα­ντι­κά συμφέροντα.

Μέσω των αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών βάσε­ων και υπο­δο­μών από την Αλε­ξαν­δρού­πο­λη έως τη Σού­δα η χώρα μας μετα­τρέ­πε­ται σε απέ­ρα­ντο πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο κατά άλλων λαών. Ταυ­τό­χρο­να ο λαός μας στο­χο­ποιεί­ται. Είναι απο­κα­λυ­πτι­κές των κιν­δύ­νων που ελλο­χεύ­ουν για τον λαό μας από τη μετα­τρο­πή της Ελλά­δας σε ευρω­α­τλα­ντι­κό προ­γε­φύ­ρω­μα οι δηλώ­σεις του Ρώσου πρέ­σβη στην Αθή­να που είπε ότι θα πρέ­πει να ανη­συ­χούν οι χώρες που το έδα­φός τους χρη­σι­μο­ποιεί­ται για τη μετα­φο­ρά προ­σω­πι­κού, όπλων και τεχνι­κού εξο­πλι­σμού στη Νοτιο­α­να­το­λι­κή Ευρώπη.

Καταρ­ρί­πτο­νται στην πρά­ξη οι μύθοι ότι ο ρόλος του μπρο­στά­ρη στα αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κά σχέ­δια μπο­ρεί δήθεν να εγγυ­η­θεί την ασφά­λεια, την προ­στα­σία των συνό­ρων και των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της χώρας μας μπρο­στά στην τουρ­κι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα. Οι τουρ­κι­κές προ­κλή­σεις των τελευ­ταί­ων ημε­ρών, την ώρα που η Ελλά­δα εμπλέ­κε­ται στις εξε­λί­ξεις στην Ουκρα­νία, φανε­ρώ­νουν πως ο στό­χος της όλο και πιο βαθιάς εμπλο­κής δεν είναι άλλος από την εξυ­πη­ρέ­τη­ση των συμ­φε­ρό­ντων των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Όλοι στον αγώ­να ενά­ντια στην εμπλο­κή της χώρας στους πολε­μι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ!

Να μη χρη­σι­μο­ποι­η­θεί καμιά ευρω­α­τλα­ντι­κή υπο­δο­μή από ελλη­νι­κό έδα­φος για τις επι­χει­ρή­σεις στην Ουκρανία!

Να μην επι­κυ­ρω­θεί η Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία για τις Βάσεις!

Να κλεί­σουν τώρα όλες οι ευρω­α­τλα­ντι­κές βάσεις και υποδομές!

Κανέ­νας φαντά­ρος και αξιω­μα­τι­κός σε απο­στο­λή εκτός συνόρων!». 

Θεσσαλονίκη

Ημέ­ρα δρά­σης κατά της ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κής συμ­φω­νί­ας για τις βάσεις και της πρό­θε­σης της κυβέρ­νη­σης να την ανα­νε­ώ­σει έχει κηρύ­ξει τη Δευ­τέ­ρα 21 Φλε­βά­ρη η Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΔΥΕΘ).

Στις 6.30 μ.μ. θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί μαζι­κή σύσκε­ψη φορέ­ων στο ΕΚ Θεσ­σα­λο­νί­κης, ενώ θα ακο­λου­θή­σει μαζι­κή παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας και επί­δο­ση ψηφί­σμα­τος στο υπουρ­γείο Μακε­δο­νί­ας — Θράκης.

Στο κάλε­σμά της η ΕΔΥΕΘ σημειώνει:

«Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, στη­ρι­ζό­με­νη και από τα κόμ­μα­τα του ευρω­α­τλα­ντι­σμού, ετοι­μά­ζε­ται να κατα­θέ­σει σύντο­μα για επι­κύ­ρω­ση στη Βου­λή τη “νέα” Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία για τις στρα­τιω­τι­κές βάσεις, όπως δεσμεύ­τη­κε και προ ημε­ρών ο πρω­θυ­πουρ­γός Κ. Μητσο­τά­κης ένα­ντι της αντι­προ­έ­δρου των ΗΠΑ Καμά­λα Χάρις. 

Η υπο­γρα­φή της Συμ­φω­νί­ας τον Οκτώ­βριο του 2021, αρχι­κά για 5 χρό­νια και στη συνέ­χεια με επ’ αόρι­στον ισχύ και η εν γένει κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή βάζουν τον λαό μας σε τερά­στιους κινδύνους:

Μετα­τρέ­πουν τη χώρα μας σε πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο και σε στό­χο αντιποίνων.

Ανα­βαθ­μί­ζουν τις ήδη υπάρ­χου­σες αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές βάσεις και υπο­δο­μές στη Σού­δα, στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, στο Στε­φα­νο­βί­κειο, στο Λιτό­χω­ρο, στη Λάρι­σα και αλλού.

Δίνουν τη δυνα­τό­τη­τα ανά πάσα στιγ­μή να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί για τα ευρω­α­τλα­ντι­κά συμ­φέ­ρο­ντα και σχε­δια­σμούς οποια­δή­πο­τε στρα­τιω­τι­κή και πολι­τι­κή υπο­δο­μή της χώρας.

Μετα­τρέ­πουν τα στρα­τευ­μέ­να παι­διά του λαού σε μισθο­φό­ρους ντό­πιων και ξένων οικο­νο­μι­κών συμ­φε­ρό­ντων και τα στέλ­νουν σε ιμπε­ρια­λι­στι­κές απο­στο­λές ενά­ντια σε άλλους λαούς, μακριά από τα σύνο­ρα της πατρί­δας μας.

Μαζί με άλλες συμ­φω­νί­ες και δεσμεύ­σεις ένα­ντι του ΝΑΤΟ και “σύμ­μα­χων” χωρών φορ­τώ­νουν στις πλά­τες του λαού δυσβά­στα­χτα ποσά για την αγο­ρά νέων οπλι­κών συστη­μά­των, ενταγ­μέ­νων καθα­ρά στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς επι­θε­τι­κούς σχε­δια­σμούς, που καμία σχέ­ση δεν έχουν με τις αμυ­ντι­κές ανά­γκες της χώρας. Στε­ρούν τον λαό από βασι­κές και ζωτι­κές του ανά­γκες και δια­θέ­τουν για τους σκο­πούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ πανά­κρι­βα οπλι­κά συστήματα.

Ο λαός μας, οι εργα­ζό­με­νοι, η νεο­λαία πρέ­πει να δεί­ξουν μαζι­κά την αντί­θε­σή τους! 

Έχου­με τη δύνα­μη και το χρέ­ος να ανα­πτύ­ξου­με την πάλη ενά­ντια σ’ αυτήν την πολι­τι­κή που προ­ω­θεί το στό­χο της “γεω­στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης” της χώρας, η οποία όμως το μόνο που κάνει είναι να ανα­βαθ­μί­ζει τα συμ­φέ­ρο­ντα των μεγά­λων μονο­πω­λια­κών ομί­λων, ντό­πιων και ξένων. 

Σε συνέ­χεια των αγώ­νων, που ανέ­πτυ­ξε στη Θεσ­σα­λο­νί­κη η Επι­τρο­πή Αγώ­να φορέ­ων της πόλης μας ενά­ντια στη Συμ­φω­νία για τις Βάσεις του 2019, σήμε­ρα είναι ανά­γκη να ξανα­κα­λέ­σου­με το λαό, τους εργα­ζό­με­νους τους συντα­ξιού­χους και τη νεο­λαία στον αγώ­να για να ακυ­ρω­θεί η νέα Συμ­φω­νία, να κλεί­σουν όλες οι βάσεις, να επι­στρέ­ψουν πίσω όλοι οι Έλλη­νες στρα­τιω­τι­κοί που βρί­σκο­νται εκτός συνό­ρων, να απε­μπλα­κεί η χώρα μας από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ».

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο