Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρά τις κυρώσεις αυξήθηκε η αξία των εισαγωγών της Γερμανίας από τη Ρωσία

Παρά τις κυρώ­σεις σε βάρος Ρωσί­ας, η αξία των ρωσι­κών προ­ϊ­ό­ντων που εισά­γο­νται στη Γερ­μα­νία αυξή­θη­κε κατα­κό­ρυ­φα κατά τους πρώ­τους έξι μήνες του 2022, σύμ­φω­να με νεό­τε­ρα στοι­χεία που δίνει σήμε­ρα στη δημο­σιό­τη­τα η γερ­μα­νι­κή στα­τι­στι­κή υπηρεσία.

Η αύξη­ση αυτή είναι εντυ­πω­σια­κή, αγγί­ζει το 51%, ποσο­στό που μετα­φρά­ζε­ται σε όγκο συναλ­λα­γών που αγγί­ζει τα 22,6 δισε­κα­τομ­μύ­ρια ευρώ. Σύμ­φω­να με τις πρώ­τες ανα­λύ­σεις η αύξη­ση αυτή οφεί­λε­ται στις υψη­λό­τε­ρες τιμές πετρε­λαί­ου και φυσι­κού αερί­ου στη διε­θνή αγορά.

Ταυ­τό­χρο­να, η αξία των γερ­μα­νι­κών εξα­γω­γών προς τη Ρωσία, την ίδια περί­ο­δο μειώ­θη­κε σημα­ντι­κά. Σύμ­φω­να με τη γερ­μα­νι­κή στα­τι­στι­κή υπη­ρε­σία η Γερ­μα­νία εξή­γα­γε προς τη Ρωσία προ­ϊ­ό­ντα αξί­ας 8,3 δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ το πρώ­το εξά­μη­νο του έτους – δηλα­δή 34% λιγό­τε­ρα σε σχέ­ση με πέρυσι.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι σύμ­φω­να με τη γερ­μα­νι­κή στα­τι­στι­κή υπη­ρε­σία τα σημα­ντι­κό­τε­ρα αγα­θά που εξή­γα­γε η Γερ­μα­νία συνο­λι­κά το πρώ­το εξά­μη­νο του τρέ­χο­ντος έτος ήταν οχή­μα­τα δια­φό­ρων κατη­γο­ριών και μηχα­νο­λο­γι­κά ανταλλακτικά.

Τα σημα­ντι­κό­τε­ρα εισα­γό­με­να αγα­θά — πέραν των φυσι­κών πόρων — ήταν χημι­κά προ­ϊ­ό­ντα κυρί­ως από την Κίνα για την παρα­γω­γή πλα­στι­κών αλλά και φαρ­μά­κων καθώς και τεχνο­λο­γι­κά συστή­μα­τα επε­ξερ­γα­σί­ας δεδομένων.

Πηγή: Deutche Welle

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο