Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρέμβαση Θ. Παφίλη για άμεσα μέτρα απεγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών

Την άμε­ση λήψη μέτρων από την κυβέρ­νη­ση, για τον απε­γκλω­βι­σμό των χιλιά­δων προ­σφύ­γων και μετα­να­στών, που βρί­σκο­νται τώρα στα νησιά του Βορεια­να­το­λι­κού Αιγαί­ου, ζήτη­σε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ, Θανά­σης Παφί­λης, κατά την τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία που είχε με τον υφυ­πουρ­γό Εθνι­κής ‘Αμυ­νας και ειδι­κό συντο­νι­στή για το προ­σφυ­γι­κό, Αλκι­βιά­δη Στε­φα­νή, τονί­ζο­ντας ότι δια­βιώ­νουν σε άθλιες και επι­κίν­δυ­νες συνθήκες.

Σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση, ο Θ. Παφί­λης, έθε­σε το αίτη­μα, η κυβέρ­νη­ση να ναυ­λώ­σει αμέ­σως πλοία και να μετα­φέ­ρει προς την ηπει­ρω­τι­κή χώρα και σε αξιο­πρε­πείς χώρους όλους τους υπε­ρά­ριθ­μους προ­σφυ­γές και μετα­νά­στες των ΚΥΤ, που είναι εκτε­θει­μέ­νοι στο κρύο και στη βρο­χή, με προ­τε­ραιό­τη­τα σε οικο­γέ­νειες με παι­διά και άλλες ευπα­θείς ομάδες.

«Αυτή», τόνι­σε, «είναι η μόνη άμε­ση λύση για το Βαθύ Σάμου, τη Μόρια της Λέσβου, τη Χίο που μπο­ρεί να αντι­με­τω­πί­σει, έστω και προ­σω­ρι­νά, τα εκρη­κτι­κά προ­βλή­μα­τα που δημιουρ­γεί ο μαζι­κός εγκλω­βι­σμός στα νησιά».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο