Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρένθετη μητρότητα: Εμπόριο βρεφών με καλύτερες τιμές… την black friday

Δεν είναι ούτε κακό­γου­στο αστείο, ούτε επι­νό­η­ση. Είναι αλή­θεια και η απο­κρου­στι­κή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης της τεκνο­θε­σί­ας από ετε­ρό­φυ­λα και ομό­φυ­λα ζευ­γά­ρια. Όπως έχου­με ξανα­γρά­ψει η αγο­ρά της παρέν­θε­της μητρό­τη­τας ανέρ­χε­ται σήμε­ρα στα 14 δισε­κα­τομ­μύ­ρια παγκο­σμί­ως και ανα­μέ­νε­ται να δεκα­πλα­σια­στεί την επό­με­νη δεκαετία.

Σε αυτά τα πλαί­σια και ψάχνο­ντας μεγά­λους ομί­λους στις χώρες όπου η μπίζ­να της παρέν­θε­της μητρό­τη­τας δου­λεύ­ει εδώ και χρό­νια πέσα­με ακό­μα και σε προ­σφο­ρές βρε­φών την black friday. Δεν υπάρ­χει κάτι λάθος σε αυτό που δια­βά­σα­τε. Κέντρο ιατρι­κώς υπο­βοη­θού­με­νης ανα­πα­ρα­γω­γής στην Ουκρα­νία — χώρα που απο­τε­λεί διε­θνές κέντρο για την παρέν­θε­τη μητρό­τη­τα — δια­φή­μι­ζε ειδι­κές προ­σφο­ρές για την από­κτη­ση παι­διού μέσω παρέν­θε­της μητρό­τη­τας για την black friday! Όπως ανα­φέ­ρει το «BiotexCom — Κέντρο για την ανθρώ­πι­νη ανα­πα­ρα­γω­γή» στην ιστο­σε­λί­δα του:

«Βια­στεί­τε και κερ­δί­στε έκπτω­ση για πακέ­τα παρέν­θε­της μητρότητας:

- 1.947 ευρώ — All-Inclusive VIP

- 1.497 ευρώ — All-Inclusive STANDARD+

- 1.197 ευρώ — All-Inclusive STANDARD…

Οι εκπτώ­σεις θα είναι ενερ­γές από τις 15 Νοεμ­βρί­ου έως τις 26 Νοεμβρίου…Βιαστείτε και κάντε πραγ­μα­τι­κό­τη­τα την από­κτη­ση ενός βρέφους…».

Με ανάρ­τη­σή του μάλι­στα το Biotex σημεί­ω­νε ότι η έκπτω­ση για τους «πελά­τες μας» (clients) είναι 3%.

Φυσι­κά όλη αυτή η βιο­μη­χα­νία με τις τιμές και τις προ­σφο­ρές στην αγο­ρα­πω­λη­σία βρε­φών καμία σχέ­ση δεν έχει ούτε με τα δικαιώ­μα­τα των παι­διών, ούτε με τα δικαιώ­μα­τα των γυναι­κών, ούτε με τα ανθρώ­πι­να δικαιώ­μα­τα. Θυμί­ζου­με πώς με το νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης Μητσο­τά­κη για την τεκνο­θε­σία από τα ομό­φυ­λα ζευ­γά­ρια, στο άρθρο 10, θεσμο­θε­τεί­ται η ανα­γνώ­ρι­ση της εμπο­ρευ­μα­το­ποι­η­μέ­νης χρη­σι­μο­ποί­η­σης της «παρέν­θε­της μητρό­τη­τας» από ομό­φυ­λα ζευ­γά­ρια ανδρών σε άλλη χώρα, καθώς και την ανα­γνώ­ρι­ση της εξω­σω­μα­τι­κής γονι­μο­ποί­η­σης μέσω τρά­πε­ζας σπέρ­μα­τος για ομό­φυ­λα ζευ­γά­ρια γυναι­κών, ουσια­στι­κά τρο­φο­δο­τεί παρα­πέ­ρα την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της δια­δι­κα­σί­ας από­κτη­σης παιδιών.

Πηγή: 902.gr

Σαρλ Πιερ Μπω­ντλαίρ: Τ’ απα­γο­ρευ­μέ­να και τα επιλήψιμα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο