Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Μητσοτάκης: Κοροϊδία για τους αγρότες, δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ, καταστολή για τους φοιτητές

Σε σχό­λιό του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέ­ντευ­ξη του Κυριά­κου Μητσο­τά­κη σε ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό σημειώνει:

«Την ώρα που η κυβέρ­νη­ση ετοι­μά­ζε­ται να φορ­τώ­σει στον λαό νέα εξο­πλι­στι­κά πακέ­τα πολ­λών δισ. για να υπη­ρε­τή­σει τους αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κούς σχε­δια­σμούς, την ίδια ώρα το “ταμεί­ον είναι μεί­ον” για τα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά και εν προ­κει­μέ­νω για τους αγρό­τες, που ξεκλη­ρί­ζο­νται από το υψη­λό κόστος παρα­γω­γής, την αβά­στα­χτη φορο­λο­γία, την Κοι­νή Αγρο­τι­κή Πολι­τι­κή (ΚΑΠ) της ΕΕ.

Μάλι­στα, ο κύριος Μητσο­τά­κης επι­στρα­τεύ­ει και τον ύπου­λο “κοι­νω­νι­κό αυτο­μα­τι­σμό”, φτά­νο­ντας στο σημείο να πει ότι οι αυξη­μέ­νες τιμές των προ­ϊ­ό­ντων σημαί­νουν και μεγα­λύ­τε­ρα έσο­δα για τους αγρό­τες, κρύ­βο­ντας ότι είναι οι εμπο­ρο­βιο­μή­χα­νοι, οι αλυ­σί­δες τρο­φί­μων και τα supermarkets, αυτοί που τσε­πώ­νουν τη δια­φο­ρά απ’ την τιμή στο χωρά­φι και το ράφι και όχι οι αγρότες.

Εκεί, βέβαια, που ο κ. Μητσο­τά­κης ξεπέ­ρα­σε κάθε όριο συκο­φά­ντη­σης των αγώ­νων, ήταν όταν παρο­μοί­α­σε τις μαζι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις των φοι­τη­τών ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο για τα ιδιω­τι­κά ΑΕΙ με “ληστεία”, απο­δει­κνύ­ο­ντας ότι η κυβέρ­νη­ση δεν διστά­ζει να χρη­σι­μο­ποι­ή­σει το ψέμα, τη συκο­φα­ντία, τον αυταρ­χι­σμό, για να εφαρ­μό­σει μια βάρ­βα­ρη και αντι­δρα­στι­κή πολι­τι­κή, που κατα­πα­τά κάθε δικαί­ω­μα του λαού και της νεολαίας».

Κ. Μητσοτάκης: Κοροϊδία για τους αγρότες, δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ, καταστολή για τους φοιτητές

Συνε­χί­ζει την κοροϊ­δία προς τους αγω­νι­ζό­με­νους αγρό­τες η κυβέρ­νη­ση Μητσο­τά­κη. Ο πρω­θυ­πουρ­γός σε σημε­ρι­νή συνέ­ντευ­ξή του στο ραδιό­φω­νο του «Σκάι» ισχυ­ρί­στη­κε πως η κυβέρ­νη­σή του «έχει απο­δεί­ξει ότι στη­ρί­ζει τους αγρό­τες στις δύσκο­λες περι­στά­σεις» και ανέ­φε­ρε ότι αργό­τε­ρα σήμε­ρα θα γίνουν ανα­λυ­τι­κές ανα­κοι­νώ­σεις και θα ανοί­ξει η σχε­τι­κή πλατ­φόρ­μα για τους πλημ­μυ­ρο­πα­θείς αγρό­τες και όχι για το σύνο­λο της αγροτιάς.

Ανα­πα­ρά­γο­ντας τη λογι­κή του κοι­νω­νι­κού αυτο­μα­τι­σμού και απο­δει­κνύ­ο­ντας την απο­στρο­φή του προς τους λαϊ­κούς αγώ­νες, ανέ­φε­ρε πως «κάθε κινη­το­ποί­η­ση πρέ­πει να είναι λογι­κή και να μην επι­βα­ρύ­νει το κοι­νω­νι­κό σύνο­λο». «Ακούω τα παρά­πο­να, πάντα είμα­στε ανοι­χτοί στον διά­λο­γο με τους αγρό­τες και τους κτη­νο­τρό­φους», είπε μετα­ξύ άλλων ο πρω­θυ­πουρ­γός, χωρίς πάντως να απα­ντή­σει τίπο­τα σχε­τι­κά με τα συγκε­κρι­μέ­να αιτή­μα­τα των αγρο­τών που αφο­ρούν την επι­βί­ω­σή τους. Ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης έφτα­σε στο σημείο να υπο­νο­ή­σει πως οι αγρό­τες είναι αυτοί που «κερ­δο­σκο­πούν», κρύ­βο­ντας την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα για τα τερά­στια κέρ­δη των εμπο­ρο­βιο­μή­χα­νων που αυξά­νουν ως και 200% τις τιμές από το χωρά­φι στο ράφι.

Ανα­φέρ­θη­κε ακό­μα στην τρο­πο­λο­γία Σκυ­λα­κά­κη που κατα­τέ­θη­κε χθες και προ­βλέ­πει να μην κόβε­ται το ρεύ­μα στους πλημ­μυ­ρο­πα­θείς αγρό­τες, εξαγ­γε­λία που είχε ανα­κοι­νω­θεί από τις πλημ­μύ­ρες της Θεσ­σα­λί­ας και μέχρι σήμε­ρα δεν είχε εφαρ­μο­στεί. Για την αύξη­ση του κόστους παρα­γω­γής, επι­κα­λέ­στη­κε και πάλι τη διε­θνή αγο­ρά, ενώ για το γάλα και την ακρί­βεια συνο­λι­κά, ισχυ­ρί­στη­κε πως «η κυβέρ­νη­ση θα είναι αμεί­λι­κτη προς τα φαι­νό­με­να της κερ­δο­σκο­πί­ας» την ώρα που με κάθε μέσο στη­ρί­ζει τους μονο­πω­λια­κούς ομί­λους που επι­δί­δο­νται σε ράλι τιμών.

Ο Κ. Μητσο­τά­κης πανη­γύ­ρι­σε εκ νέου για το νέο εξο­πλι­στι­κό πρό­γραμ­μα και την επι­στο­λή Μπλίν­κεν για την αγο­ρά 40 μαχη­τι­κών αερο­σκα­φών F‑35, με πρό­σχη­μα την ενί­σχυ­ση των Ενό­πλων Δυνά­με­ων της χώρας μας κι ενώ το νέο εξο­πλι­στι­κό δεν αφο­ρά σε καμία περί­πτω­ση την άμυ­να και την προ­στα­σία των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της χώρας, αλλά τα ΝΑΤΟι­κά σχέ­δια για επεμ­βά­σεις και πολέμους.

Προ­κλη­τι­κός εμφα­νί­στη­κε όσον αφο­ρά τις φοι­τη­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις ενά­ντια στα ιδιω­τι­κά Πανε­πι­στή­μια, εξι­σώ­νο­ντας τις κατα­λή­ψεις των χιλιά­δων φοι­τη­τών με ληστεία (!), απο­γειώ­νο­ντας την πολι­τι­κή της συκο­φά­ντη­σης του νεο­λαι­ί­στι­κου κινή­μα­τος, αλλά και την απέ­χθεια προς τους λαϊ­κούς αγώνες.

Όπως χαρα­κτη­ρι­στι­κά είπε, «η κατά­λη­ψη από τη φύση της είναι μία παρά­νο­μη πρά­ξη, διό­τι μία “δημο­κρα­τι­κή δια­δι­κα­σία” όπως μία γενι­κή συνέ­λευ­ση φοι­τη­τών δεν μπο­ρεί να απο­φα­σί­ζει μία παρά­νο­μη πρά­ξη (…) είναι σαν να βρι­σκό­μα­στε εμείς τώρα εδώ στο στού­ντιο 10 άτο­μα και ν’ απο­φα­σί­σου­με δημο­κρα­τι­κά να πάμε να ληστέ­ψου­με το διπλα­νό μπα­κά­λι­κο» και δεν είναι κατ’ έθι­μο ανεκτή.

Ισχυ­ρί­στη­κε ψευ­δώς ότι στό­χος της κυβέρ­νη­σης με το νομο­σχέ­διο για τα ιδιω­τι­κά Πανε­πι­στή­μια είναι να στη­ρί­ξει τα δημό­σια Πανε­πι­στή­μια «που θ’ απε­λευ­θε­ρω­θούν από τη γρα­φειο­κρα­τία, θα συμπράτ­τουν με ιδρύ­μα­τα του εξω­τε­ρι­κού και θα προ­σελ­κύ­ουν φοι­τη­τές από το εξω­τε­ρι­κό», απο­κρύ­πτο­ντας ότι αυτά τα σχέ­δια εμπο­ρευ­μα­το­ποιούν παρα­πέ­ρα την Ανώ­τα­τη Εκπαί­δευ­ση και υπο­βαθ­μί­ζουν τα πτυ­χία. Εξέ­φρα­σε την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τά του να γίνει νόμος του κρά­τους μέχρι το τέλος του Φλε­βά­ρη σε πλή­ρη αντί­θε­ση με το λαϊ­κό αίσθη­μα και τις αντι­δρά­σεις χιλιά­δων φοι­τη­τών και συνο­λι­κά της εκπαι­δευ­τι­κής κοι­νό­τη­τας που έχει ταχθεί κατά των αντι­λαϊ­κών σχε­δί­ων της κυβέρνησης.

Πηγή: 902.gr

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο