Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραδοχή Αδ. Γεωργιάδη: Ο Κ. Μητσοτάκης έλεγε ψέματα για vα προσελκύσει τουρίστες!

Το… «δικαί­ω­μα» του πρω­θυ­πουρ­γού Κ. Μητσο­τά­κη να ψεύ­δε­ται υπε­ρα­σπί­στη­κε (!!!), ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης μιλώ­ντας σήμε­ρα το πρωϊ σε τηλε­ο­πτι­κή εκπο­μπή του ΣΚΑΪ.

Κατά την διάρ­κεια της συζή­τη­σης, ο Γεωρ­γιά­δης τόνι­σε ότι κανείς δεν μπο­ρεί να προ­βλέ­ψει πότε θα έρθει το τέλος της παν­δη­μί­ας. Η δημο­σιο­γρά­φος και παρου­σιά­στρια της εκπο­μπής Μαρία Ανα­στα­σο­πού­λου τότε του θύμι­σε την δήλω­ση που είχε κάνει ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης για το — δήθεν — «τελευ­ταίο μίλι» που διέ­νυε η χώρα ανα­φο­ρι­κά με την πανδημία.

Αυτό προ­κά­λε­σε την έκρη­ξη του υπουρ­γού με τον ίδιο να λέει – μετα­ξύ άλλων – ότι: «μακά­ρι να το ξανα­πεί… Όταν που­λάς του­ρι­σμό και είσαι Πρω­θυ­πουρ­γός μίας χώρας πρέ­πει να που­λάς προς τα έξω οτι είσαι ασφα­λή χώρα. Η δήλω­ση αυτή είχε ως απο­τέ­λε­σμα χιλιά­δες άνθρω­ποι να έρθουν στην χώρα και χιλιά­δες άνθρω­ποι έκα­ναν τζί­ρο και πήγα­με καλά. Άρα αφή­στε τις ειρω­νεί­ες με τον Πρω­θυ­πουρ­γό. Μια χαρά το είπε…».

Τι είπε με λίγα λόγια ο Άδω­νις Γεωργιάδης;

Πρώ­τον, παρα­δέ­χθη­κε ότι, όντως, ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης έλε­γε ψέμα­τα δημο­σί­ως στον λαό, με σκο­πό την προ­σέλ­κυ­ση τουριστών!

Δεύ­τε­ρον ότι, εκτός από τον ελλη­νι­κό λαό, η κυβέρ­νη­ση ψεύ­δε­ται και προς τους ξένους λαούς που επι­λέ­γουν την Ελλά­δα ως «ασφα­λή χώρα» για τις δια­κο­πές τους.

Και, τρί­τον, έκα­νε λόγο «για χιλιά­δες ανθρώ­πους» που έκα­ναν τζί­ρο από τον του­ρι­σμό, απο­σιω­πό­ντας το γεγο­νός ότι τα μεγά­λα κέρ­δη τα καρ­πώ­θη­καν οι μεγά­λοι επι­χει­ρη­μα­τί­ες του του­ρι­στι­κού κλά­δου μέσω συμ­φω­νιών με τους του­ρι­στι­κούς πρά­κτο­ρες, αφή­νο­ντας κυριο­λε­κτι­κά «ψίχου­λα» στους εργα­ζό­με­νους, τους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους και τους «μικρούς» της του­ρι­στι­κής βιομηχανίας.

Τι άλλο να πρω­το­σχο­λιά­σει κανείς για τον θρα­σύ­τα­τα προ­κλη­τι­κό αντι­πρό­ε­δρο της ΝΔ;

che guevara 008

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο