Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραιτήθηκε ο Στάθης Λιβαθινός από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Ο Στά­θης Λιβα­θι­νός υπέ­βα­λε την παραί­τη­σή του από τη Δρα­μα­τι­κή Σχο­λή του Εθνι­κού Θεά­τρου. Η πρό­θε­ση του πρώ­ην καλ­λι­τε­χνι­κού διευ­θυ­ντή του θεά­τρου είχε γίνει ήδη γνω­στή από εχθές.

Ακο­λου­θεί η δήλω­ση του, έως πρό­σφα­τα διδά­σκο­ντα στο τμή­μα σκη­νο­θε­σί­ας της Δρα­μα­τι­κής Σχο­λής του Εθνι­κού Θεά­τρου, Στά­θη Λιβαθινού:

«ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αγα­πη­μέ­νες μου μαθή­τριες και αγα­πη­μέ­νοι μου μαθητές,

Μετά και την τελευ­ταία σας άρνη­ση να συνερ­γα­στεί­τε μαζί μου έστω για 2 ώρες την βδο­μά­δα, ώστε να ολο­κλη­ρώ­σε­τε τον κύκλο των σπου­δών σας, μέσα στις δύσκο­λες επο­χές που δια­νύ­ου­με, δεν μου μένει τίπο­τα άλλο από το να σας απο­χαι­ρε­τή­σω. Ζητώ και πάλι συγ­γνώ­μη αν τυχόν πλή­γω­σα κάποια ή κάποιον από σας — η όποια αυστη­ρό­τη­τά μου δεν έκρυ­βε τίπο­τα περισ­σό­τε­ρο από έγνοια και αγω­νία, ώστε να απο­κτή­σε­τε τα απα­ραί­τη­τα εφό­δια για τη μελ­λο­ντι­κή σας πορεία στο θέατρο.

Χρειά­στη­κε πολύς κόπος και επι­μο­νή χρό­νων για να μπο­ρέ­σω επι­τέ­λους να δημιουρ­γή­σω αυτό το Τμή­μα Σκη­νο­θε­σί­ας στο οποίο βρί­σκε­στε σήμε­ρα, αλλά και να δια­θέ­τει η Σχο­λή του Εθνι­κού Θεά­τρου τις υπο­δο­μές που δια­θέ­τει. Κρα­τή­στε μόνο τα καλά κι αλλάξ­τε το θέα­τρο. Σας ευχα­ρι­στώ για όλα, όπως και τη διευ­θύ­ντρια της Σχο­λής, αλλά και όσους συνα­δέλ­φους με στήριξαν.

Καλή συνέ­χεια.

Στά­θης Λιβαθινός».

Παρα­μύ­θι: Το γαϊ­τα­νά­κι της φιλί­ας, της Ανθής Παρασκευοπούλου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο