Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραμυθένια Κρεβατοκάμαρα — 4 Εύκολοι και Έξυπνοι Τρόποι Ανανέωσης

Ο χώρος του σπι­τιού, για τον καθέ­να σημαί­νει κάτι εντε­λώς δια­φο­ρε­τι­κό. Για κάποιους ανθρώ­πους το σπί­τι είναι ένα μέρος που χαλα­ρώ­νουν, για άλλους μπο­ρεί να είναι το μέρος που περ­νά­νε όμορ­φες στιγ­μές με αγα­πη­μέ­να πρό­σω­πα, ενώ άλλοι θεω­ρούν το σπί­τι το μέρος που απλώς κοι­μού­νται και ξυπνά­νε. Ό,τι και αν σημαί­νει το σπί­τι για εσάς, υπάρ­χει ένα κοι­νό που μας ενώ­νει: Το σπί­τι είναι ο χώρος που μπο­ρού­με να νιώ­σου­με ο εαυ­τός μας, για λίγο ή περισ­σό­τε­ρο χρόνο.

Ένα από τα πιο σημα­ντι­κά δωμά­τια του σπι­τιού, είναι το υπνο­δω­μά­τιο και για αυτό είναι καλό να το φρο­ντί­ζου­με ώστε να ξεκι­νά­με την ημέ­ρα μας, σε ένα όμορ­φο μέρος.

Αν λοι­πόν, επι­θυ­μεί­τε να απο­κτή­σε­τε μια παρα­μυ­θέ­νια κρε­βα­το­κά­μα­ρα που θα ανυ­πο­μο­νεί­τε να επι­σκε­φτεί­τε κάθε βρά­δυ, αλλά δεν θα θέλε­τε να απο­χω­ρι­στεί­τε τα πρω­ι­νά, είστε στο σωστό μέρος.

Παρα­κά­τω θα βρεί­τε τους 4 πιο εύκο­λους και έξυ­πνους τρό­πους ανανέωσης.

  1. Κοιμηθείτε άνετα

Το πρώ­το και το πιο σημα­ντι­κό για ένα υπέ­ρο­χο και εντυ­πω­σια­κό υπνο­δω­μά­τιο, είναι να βρεί­τε τα κατάλ­λη­λα μονά ή διπλά κρε­βά­τια στο VidaXL, ανά­λο­γα με τις ανά­γκες σας. Το κρε­βά­τι είναι το πιο σημα­ντι­κό έπι­πλο της κρε­βα­το­κά­μα­ρας και είναι το μέρος στο οποίο τελειώ­νου­με και ξεκι­νά­με την κάθε ημέ­ρα μας. Επί­σης, πρέ­πει να έχε­τε στο μυα­λό σας πως ένα ποιο­τι­κό στρώ­μα, παί­ζει εξαι­ρε­τι­κά σημα­ντι­κό ρόλο στην ποιό­τη­τα του ύπνου σας. Οπό­τε, ένας όμορ­φος και στι­λά­τος σκε­λε­τός κρε­βα­τιού σε συν­δυα­σμό με ένα ποιο­τι­κό στρώ­μα, θα κάνει την δια­φο­ρά και θα δια­μορ­φώ­σει το πιο υπέ­ρο­χο υπνοδωμάτιο.

  1. Δημιουρ­γή­στε μια προ­σω­πι­κή γωνιά

Σε περί­πτω­ση που έχε­τε αρκε­τό χώρο στο δωμά­τιό σας, είναι καλό να δημιουρ­γή­σε­τε μια δική σας προ­σω­πι­κή γωνία στο δωμά­τιο. Μια ωραία ιδέα, είναι να τοπο­θε­τή­σε­τε δύο πολυ­θρό­νες ανα­παυ­τι­κές σε μια γωνία του δωμα­τί­ου με ένα ωραίο λαμπα­τέρ και ένα μικρό τρα­πε­ζά­κι. Εκεί θα μπο­ρεί­τε να δια­βά­ζε­τε το αγα­πη­μέ­νο σας βιβλίο ή να χαλα­ρώ­σε­τε πριν κοι­μη­θεί­τε. Επί­σης αν σας αρέ­σει να περι­ποιεί­στε τον εαυ­τό σας, μπο­ρεί­τε να προ­σθέ­σε­τε ένα έπι­πλο μπου­ντουάρ για να ετοι­μά­ζε­στε πριν ξεκι­νή­σε­τε τη κάθε μέρα σας.

  1. Η δια­κό­σμη­ση του υπνοδωματίου

Κάτι ακό­μα που είναι πολύ σημα­ντι­κό για το κάθε δωμά­τιο, είναι η δια­κό­σμη­ση. Έτσι, για να απο­κτή­σε­τε το υπνο­δω­μά­τιο των ονεί­ρων σας, μπο­ρεί­τε να δια­κο­σμή­σε­τε τον χώρο με πολ­λά πρω­τό­τυ­πα δια­κο­σμη­τι­κά, όπως φυτά εσω­τε­ρι­κού χώρου που θα σας δώσουν μια αίσθη­ση φρε­σκά­δας και κομ­ψό­τη­τας. Επί­σης, μπο­ρεί­τε στους τοί­χους να κρε­μά­σε­τε μικρά κάδρα αλλά και όμορ­φους καθρέ­πτες που θα λει­τουρ­γούν κυρί­ως δια­κο­σμη­τι­κά. Ωστό­σο, μπο­ρεί­τε να προ­σθέ­σε­τε ράφια σε μερι­κά σημεία του δωμα­τί­ου, που θα λει­τουρ­γούν τόσο ως δια­κο­σμη­τι­κά όσο και σαν χώρος απο­θή­κευ­σης μικρών αντι­κει­μέ­νων (με στι­λά­το τρόπο).

  1. Το χρώ­μα στους τοίχους 

Τέλος, για ένα υπνο­δω­μά­τιο είναι πολύ σημα­ντι­κό το χρώ­μα που θα επι­λέ­ξει κάποιος. Μπο­ρεί­τε να επι­λέ­ξε­τε πιο ήρε­μα χρώ­μα­τα, όπως είναι το μαύ­ρο, το γκρι, το μπεζ, το χρυ­σό και το αση­μί. Πρέ­πει να θυμά­στε πως το υπνο­δω­μά­τιο, είναι το μέρος στο οποίο μπο­ρού­με να ηρε­μή­σου­με, οπό­τε τα πιο έντο­να χρώ­μα­τα ίσως δεν βοη­θή­σουν σε αυτό. Όπως και να έχει αν έχε­τε σκο­πό να αλλά­ξε­τε χρώ­μα στους τοί­χους του δωμα­τί­ου σας, θα πρέ­πει πρώ­τα να εξε­τά­σε­τε και την υπό­λοι­πη δια­κό­σμη­ση του χώρου και να βεβαιω­θεί­τε πως οι χρω­μα­τι­κοί συν­δυα­σμοί θα δένουν αρμο­νι­κά μετα­ξύ τους.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο