Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρκάρετε με… κλειστά μάτια!

Ως γνω­στόν τα μαθη­μα­τι­κά μπο­ρούν να μας δώσουν λύσεις σε διά­φο­ρα προ­βλή­μα­τα που καλού­μα­στε να αντι­με­τω­πί­σου­με στην καθη­με­ρι­νό­τη­τά μας. Ανά­με­σα σε αυτά και η δια­δι­κα­σία της στάθ­μευ­σης ενός αυτοκινήτου.

Ακο­λου­θώ­ντας, λοι­πόν, απλούς κανό­νες γεω­με­τρί­ας μπο­ρού­με να απλο­ποι­ή­σου­με το παρ­κά­ρι­σμα και να αξιο­ποι­ή­σου­με ακό­μα και τους πιο στε­νούς χώρους στάθμευσης.

Από το video της κεφα­λί­δας μπο­ρεί να αντι­λη­φθεί κανείς ότι δεν χρειά­ζε­ται καμία ιδιαί­τε­ρη δεξιό­τη­τα ώστε να επι­τύ­χει το τέλειο παρκάρισμα.Αρκεί να παρα­μεί­νου­με πιστοί στο πλά­νο και να ακο­λου­θή­σου­με πέντε απλά βήματα.

Αρχι­κά προ­σεγ­γί­ζου­με το σημείο στο οποίο θέλου­με να παρ­κά­ρου­με σε από­στα­ση περί­που ενός μέτρου από τα σταθ­μευ­μέ­να οχήματα.

Στη συνέ­χεια, ευθυ­γραμ­μί­ζου­με τους πίσω τρο­χούς του οχή­μα­τός μας με τον πίσω προ­φυ­λα­κτή­ρα του αυτο­κι­νή­του που βρί­σκε­ται στην μπρο­στι­νή θέση στάθ­μευ­σης.

Έπει­τα κόβου­με δεξιά το τιμό­νι (υπο­τί­θε­ται πως δεν είμα­στε …στην Αγγλία)και ξεκι­νού­με την όπι­σθεν πορεία έως ότου ο μπρο­στι­νός προ­φυ­λα­κτή­ρας του αυτο­κι­νή­του μας βρε­θεί στην ίδια ευθεία με τον πίσω προ­φυ­λα­κτή­ρα του οχή­μα­τος που είναι σταθ­μευ­μέ­νο μπρο­στά μας και τέλος …

Στρί­βου­με τους τρο­χούς μας προς την αντί­θε­τη κατεύ­θυν­ση και συνε­χί­ζου­με την πορεία μας προς τα πίσω. Η δια­δι­κα­σία έχει επί της ουσί­ας ολο­κλη­ρω­θεί, καθώς το μόνο που ίσως χρεια­στεί είναι να πραγ­μα­το­ποι­ή­σε­τε κάποιες μικρές διορ­θω­τι­κές κινή­σεις (ήρε­μα και όχι “δι ακοής”)

Κάπως έτσι το παρ­κά­ρι­σμα ενός αυτο­κι­νή­του σε μια παράλ­λη­λα θέση στάθ­μευ­σης απο­κτά μια… μαθη­μα­τι­κή διά­στα­ση και μια εύκο­λη λύση με τη βοή­θεια της Ευκλει­δεί­ου Γεωμετρίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο