Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρουσίαση βιβλίων για τον Μίκη Θεοδωράκη — Τετάρτη 16 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής

Η Μου­σι­κή Βιβλιο­θή­κη «Λίλιαν Βου­δού­ρη» του Συλ­λό­γου Οι Φίλοι της Μου­σι­κής στο Μέγα­ρο Μου­σι­κής συνε­χί­ζει να τιμά ποι­κι­λο­τρό­πως τον Μίκη Θεο­δω­ρά­κη, του οποί­ου το Αρχείο φυλάσ­σει από το 1997. Την Τετάρ­τη 16 Μαρ­τί­ου, στις 19:00, σε συνερ­γα­σία με τον Παγκρή­τιο Σύλ­λο­γο Φίλων Μίκη Θεο­δω­ρά­κη και την Πολι­τι­στι­κή Εται­ρεία Κρή­της — Εκδό­σεις Πυξί­δα της Πόλης, διορ­γα­νώ­νει μια βρα­διά λόγου και μου­σι­κής γύρω από δυο πρό­σφα­τες εκδό­σεις για τον Θεο­δω­ρά­κη που έχουν ως κινη­τή­ριο μοχλό τον συντο­πί­τη και συνο­δοι­πό­ρο του συν­θέ­τη, τον συγ­γρα­φέα Γιώρ­γο Αγοραστάκη.

Πρό­κει­ται για τα βιβλία Το πνεύ­μα της Επα­νά­στα­σης του ’21 και ο Μίκης Θεο­δω­ρά­κης (Γιώρ­γος Αγο­ρα­στά­κης, εκδό­σεις Πυξί­δα της Πόλης, 2021) και Ο Μίκης Θεο­δω­ρά­κης και η Κρή­τη (Γιώρ­γος Αγο­ρα­στά­κης, Τατιά­να Παπα­γε­ωρ­γί­ου, Ερα­το­σθέ­νης Καψω­μέ­νος, έκδο­ση ΠΕΚ-Πυξί­δα της Πόλης και ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, 2021).

Την εκδή­λω­ση θα πλαι­σιώ­σει σύντο­μο μου­σι­κό μέρος με έργα για πιά­νο του Μίκη Θεοδωράκη.

Θα μιλή­σουν: Τάσος Σακελ­λα­ρό­που­λος, ιστο­ρι­κός, υπεύ­θυ­νος ιστο­ρι­κών αρχεί­ων του Μου­σεί­ου Μπε­νά­κη Στε­φα­νία Μερά­κου, μου­σι­κο­λό­γος, διευ­θύ­ντρια της Μου­σι­κής Βιβλιο­θή­κης «Λίλιαν Βου­δού­ρη», Γιώρ­γος Αγο­ρα­στά­κης συγγραφέας.

Στο πιά­νο η Τατιά­να Παπαγεωργίου.

Η εκδή­λω­ση θα γίνει στον Πολυ­χώ­ρο της Μου­σι­κής Βιβλιο­θή­κης «Λίλιαν Βου­δού­ρη» του Συλ­λό­γου Οι Φίλοι της Μου­σι­κής, στο Μέγα­ρο Μου­σι­κής Αθηνών.

Η είσο­δος θα είναι ελεύ­θε­ρη, με δελ­τία προ­τε­ραιό­τη­τας κατό­πιν ηλε­κτρο­νι­κής κρά­τη­σης στο https://www.eventbrite.com/e/266652513847

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο