Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΣΟΚ — ΣΥΡΙΖΑ: «Ζεσταίνεται» η συζήτηση για ευρύτερη συνεργασία

Ως πρό­κρι­μα μιας ευρύ­τε­ρης συνερ­γα­σί­ας ερμη­νεύ­ουν πολ­λοί τη συνερ­γα­σία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αθή­νας απέ­να­ντι στον Κ. Μπα­κο­γιάν­νη, εξέ­λι­ξη για την οποία μίλη­σε ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ ήδη απ’ το βρά­δυ των εκλογών.

Χτες συνα­ντή­θη­καν οι Κ. Ζαχα­ριά­δης και Χ. Δού­κας συζη­τώ­ντας για ζητή­μα­τα της πόλης και τις προ­τά­σεις των παρα­τά­ξε­ών τους, με τον υπο­ψή­φιο του ΣΥΡΙΖΑ να επι­μέ­νει, έμπλε­ος υπο­κρι­σί­ας, ότι το «ζητού­με­νο είναι να ηττη­θεί ο Μπα­κο­γιάν­νης»! Τον οποίο βέβαια σιγό­ντα­ραν τα προη­γού­με­να χρό­νια στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, όπου όλες τις σημα­ντι­κές βασι­κές προ­τά­σεις και κατευ­θύν­σεις της διοί­κη­σης Μπα­κο­γιάν­νη τις ψήφι­σαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ από κοι­νού (Βοτα­νι­κός, «Μεγά­λος Περί­πα­τος» κ.λπ.).

Η υπο­κρι­σία τους ξεχει­λί­ζει, καθώς σε άλλες περι­πτώ­σεις δήμων στή­ρι­ξαν υπο­ψη­φί­ους της ΝΔ, ενώ στον δεύ­τε­ρο γύρο ετοι­μά­ζο­νται να στη­ρί­ξουν έως και τους λεγό­με­νους «αντάρ­τες» της ΝΔ, όπως παρα­δέ­χτη­κε ο πρώ­ην υπουρ­γός Αμυ­νας, στε­νός συνερ­γά­της σήμε­ρα του Στ. Κασ­σε­λά­κη, Ε. Απο­στο­λά­κης, χτες, στο «Action24».

Την ίδια ώρα, ο Χρ. Σπίρ­τζης πρό­τει­νε στε­νή συνερ­γα­σία όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με άλλους χώρους, προ­σω­πι­κό­τη­τες και συλ­λο­γι­κό­τη­τες ενό­ψει των ευρω­ε­κλο­γών, αλλά και των εθνι­κών εκλο­γών, ακό­μα και ενο­ποί­η­ση των δύο κομμάτων.

«Δεν έχει καμία σημα­σία αν θα είναι δεύ­τε­ρο το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο δημο­κρα­τι­κός και προ­ο­δευ­τι­κός κόσμος της χώρας θα περι­μέ­νει πότε θα ωρι­μά­σουν οι συν­θή­κες μετά από 30 χρό­νια για να ενη­λι­κιω­θούν πολι­τι­κά είτε στο ΠΑΣΟΚ είτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλα πράγ­μα­τα πρέ­πει να γίνουν, να είναι πάρα πολύ τολ­μη­ρά. Πρέ­πει να δού­με ποια είναι τα σύγ­χρο­να δεδο­μέ­να, τι έχει γίνει στην υπό­λοι­πη Ευρώ­πη και νομί­ζω ότι έχου­με όλοι το βάρος των ευθυ­νών να μην αφή­σου­με ο δεύ­τε­ρος πόλος του πολι­τι­κού συστή­μα­τος της χώρας μας να είναι στη δεξιά παρά­τα­ξη. Αυτό που προ­τεί­νω, πολύ στε­νή συνερ­γα­σία όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με άλλους χώρους, συλ­λο­γι­κό­τη­τες, προ­σω­πι­κό­τη­τες που έχουν πάει απο­γοη­τευ­μέ­νοι και ιδιω­τεύ­ουν», δήλω­σε και πρό­σθε­σε: «Νομί­ζω ότι αξί­ζει τον κόπο το κόμ­μα της Αρι­στε­ράς και το κόμ­μα της Σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας να μπουν σε άλλες δια­δι­κα­σί­ες προ­κει­μέ­νου ακό­μα και να ενο­ποι­η­θούν, ακό­μα και να έχουν κοι­νή κάθο­δο στις εκλο­γές σαν ένα κόμμα».

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο