Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περιστατικό με πυροβολισμούς στη Βιέννη — Αναφορές για πολλούς νεκρούς

Η εφη­με­ρί­δα Kronen Zeitung ανέ­φε­ρε ότι ένας άνδρας ανα­τι­νά­χθη­κε μετά την ένο­πλη επί­θε­ση που εξα­πέ­λυ­σε σε συνα­γω­γή στο κέντρο της Βιέν­νης, με την εφη­με­ρί­δα να κάνει λόγο για πολ­λούς νεκρούς από την επίθεση.

Με tweet η αστυ­νο­μία ανέ­φε­ρε πως αρκε­τοί άνθρω­ποι τραυ­μα­τί­στη­καν στο κέντρο της αυστρια­κής πρω­τεύ­ου­σας από την ανταλ­λα­γή πυρών.

«Πυρο­βο­λι­σμοί στην περιο­χή του κέντρου της πόλης — υπάρ­χουν τραυ­μα­τί­ες — ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ από όλους τους δημό­σιους χώρους και τις δημό­σιες συγκοι­νω­νί­ες», ανέ­φε­ρε η αστυ­νο­μία στο Twitter.

Το αυστρια­κό ραδιο­τη­λε­ο­πτι­κό δίκτυο ΟΕ24, επι­κα­λού­με­νο την αστυ­νο­μία, έκα­νε λόγο για του­λά­χι­στον 7 νεκρούς από την επίθεση.

Σύμ­φω­να με την Kronen Zeitung ο φερό­με­νος δρά­στης αυτο­κτό­νη­σε, πυρο­δο­τώ­ντας τον εκρη­κτι­κό μηχα­νι­σμό που έφε­ρε πάνω του.

Μέσα ενη­μέ­ρω­σης τόνι­σαν πως ενδέ­χε­ται να υπάρ­χουν συνερ­γοί του δρά­στη που παρα­μέ­νουν ασύλληπτοι.

Σύμ­φω­να με το ΟΕ24, περί­που 50 πυρο­βο­λι­σμοί ερί­φθη­σαν στην μέση του δρό­μου κοντά στη συνα­γω­γή. Τα πυρά προ­ήλ­θαν από πολυ­βό­λο όπλο.

Το αυστρια­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων APA, επι­κα­λού­με­νο το υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών, ανέ­φε­ρε ότι ένας αστυ­νο­μι­κός τραυ­μα­τί­στη­κε σοβα­ρά στην ανταλ­λα­γή πυρών.

Η εφη­με­ρί­δα Falter, επι­κα­λού­με­νη το υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών, έκα­νε λόγο για έναν νεκρό.

Ο επι­κε­φα­λής της εβραϊ­κής κοι­νό­τη­τας της Αυστρί­ας με tweet του τόνι­σε πως δεν είναι ξεκά­θα­ρο αν η συνα­γω­γή της Βιέν­νης ή τα γει­το­νι­κά γρα­φεία ήταν στό­χος της ένο­πλης επί­θε­σης, λέγο­ντας πως ήταν κλει­στά την ώρα του συμβάντος.

Η ισραη­λι­νή θρη­σκευ­τι­κή κοι­νό­τη­τας στην Αυστρία κάλε­σε όλους τους Εβραί­ους πολί­τες να μην εγκα­τα­λεί­ψουν τα δια­με­ρί­σμα­τα ή τα σπί­τια τους, σύμ­φω­να με την Kronen Zeitung.

Ένα βίντεο που αναρ­τή­θη­κε στο Twitter και κοι­νο­ποί­η­σε η εφη­με­ρί­δα, δεί­χνει την αστυ­νο­μία σε δρά­ση και ακού­γο­νται επί­σης πυροβολισμοί.

“Για τρο­μο­κρα­τι­κή επί­θε­ση” που δια­πρά­χθη­κε από πολ­λούς δρά­στες κάνει λόγο ο υπουρ­γός Εσωτερικών

Η ένο­πλη επί­θε­ση που σημειώ­θη­κε σήμε­ρα βρά­δυ στο κέντρο της Βιέν­νης πιστεύ­ε­ται ότι είναι μια τρο­μο­κρα­τι­κή επί­θε­ση, δήλω­σε ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών της Αυστρί­ας Καρλ Νέχα­μερ στο τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο ORF.

Ο Νέχα­μερ ανέ­φε­ρε ότι υπάρ­χουν πολ­λοί τραυ­μα­τί­ες και πιθα­νώς νεκροί.

Η επί­θε­ση, τόνι­σε ο υπουρ­γός, φέρε­ται να δια­πρά­χθη­κε από πολ­λούς δράστες.

Το αυστρια­κό ραδιο­τη­λε­ο­πτι­κό δίκτυο ΟΕ24 μετέ­δω­σε πως παράλ­λη­λα με την επί­θε­ση, δρά­στες κρα­τούν ομή­ρους σε ένα εστια­τό­ριο σε μια άλλη περιο­χή στην πόλη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο