Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πλεύση Ελευθερίας: Το παραλήρημα συνεχίζεται…

Η προ­κλη­τι­κή αβά­ντα από Μέσα Ενη­μέ­ρω­σης στην Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου συνε­χί­ζε­ται, και έτσι εμφα­νί­στη­κε χτες μόνο και μόνο για να επι­τε­θεί στο ΚΚΕ. Και τι βρή­κε να πει για την είσο­δο φασι­στι­κών μορ­φω­μά­των στη Βου­λή, στην τελευ­ταία από τις πολ­λές τηλε­ο­πτι­κές της εμφα­νί­σεις, και για να δικαιο­λο­γή­σει τα ευρή­μα­τα από τις εκλο­γές, μέσα από τα οποία προ­κύ­πτει ότι το 12% των ψηφο­φό­ρων που ψήφι­σαν Πλεύ­ση τον Μάιο πήγε «σού­μπι­το» στους «Σπαρ­τιά­τες»; Μα ότι ευθύ­νε­ται το ΚΚΕ, για την κρι­τι­κή που άσκη­σε στο κόμ­μα της…

Επι­πλέ­ον, δεν παρέ­λει­ψε να δια­στρε­βλώ­σει την αλή­θεια, ανα­φέ­ρο­ντας ότι το ΚΚΕ διε­ξή­γα­γε επί­θε­ση με αφορ­μή την απο­χώ­ρη­ση υπο­ψή­φιων βου­λευ­τών της. Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα βέβαια είναι ότι το ΚΚΕ κατά την προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο ανέ­πτυ­ξε τις πολι­τι­κές του θέσεις και τα αντε­πι­χει­ρή­μα­τά του απέ­να­ντι στα άλλα κόμ­μα­τα, ανά­με­σά τους και απέ­να­ντι στην Πλεύ­ση Ελευ­θε­ρί­ας, που είναι ένα άκρως συστη­μι­κό μόρ­φω­μα και το έχει απο­δεί­ξει η Ζ. Κων­στα­ντο­πού­λου με τη θητεία της ως πρό­ε­δρος της Βου­λής και ως στέ­λε­χος της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ το 2015, όταν επέ­κτει­ναν το 2ο μνη­μό­νιο, προ­ε­τοι­μά­ζο­ντας το 3ο. Αυτό το προ­σπερ­νά­ει η Ζ. Κων­στα­ντο­πού­λου, σηκώ­νο­ντας «σκό­νη» περί επι­θέ­σε­ων και μην απα­ντώ­ντας επί της ουσί­ας για τις γενι­κό­λο­γες ανα­φο­ρές του κόμ­μα­τός της, τη σιω­πή για το Ταμείο Ανά­καμ­ψης με τα αντι­λαϊ­κά προ­α­παι­τού­με­να, τις δεσμεύ­σεις στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και άλλα ζητή­μα­τα που ανέ­δει­ξε το ΚΚΕ.

Αυτό όμως που μας ξεπερ­νά είναι ότι ξαφ­νι­κά η Ζ. Κων­στα­ντο­πού­λου άρχι­σε να ψάχνει για αβα­ντα­δό­ρους της ακρο­δε­ξιάς αλλού, όταν ένας απ’ αυτούς ήταν και η ίδια. Ας θυμη­θεί λοι­πόν ότι ήταν η ίδια που αντι­τά­χθη­κε στη δια­κο­πή της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης της Χρυ­σής Αυγής και στη νομι­μο­ποί­η­ση των απο­τε­λε­σμά­των ψηφο­φο­ριών στη Βου­λή χωρίς τη συμ­με­το­χή της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης. Την τοπο­θέ­τη­σή της το 2020, ότι μια «σοβα­ρή» Χρυ­σή Αυγή θα έπρε­πε να παρα­μεί­νει στη Βου­λή. Ας μας εξη­γή­σει από πού προ­έ­κυ­ψαν οι νου­θε­σί­ες δια­φό­ρων φασι­στοει­δών για ψήφο στην Πλεύ­ση Ελευ­θε­ρί­ας τον Μάιο. Ας μας πει λοι­πόν: Τον υπο­ψή­φιο βου­λευ­τή της Σπύ­ρο Λιντο­βόη, που τον είχε στα ψηφο­δέλ­τιά της στη Β’ Πει­ραιά και ο οποί­ος έδι­νε βήμα μέσω της ραδιο­φω­νι­κής του εκπο­μπής στον επι­κε­φα­λής των «Σπαρ­τια­τών», δεν τον είδε; Επο­μέ­νως, για χορη­γούς της ακρο­δε­ξιάς να αρχί­σει να ψάχνει από τα πεπραγ­μέ­να της και από το κόμ­μα της, κι ας αφή­σει τους γνω­στούς εξυ­πνα­κι­σμούς και τις «κρυά­δες».

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο