Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο

Ποι­νι­κή δίω­ξη σε βαθ­μό κακουρ­γή­μα­τος άσκη­σε ο εισαγ­γε­λέ­ας εις βάρος του Στά­θη Πανα­γιω­τό­που­λου για την υπό­θε­ση ανάρ­τη­σης βίντεο και φωτο­γρα­φιών ερω­τι­κού περιε­χο­μέ­νου με πρώ­ην συντρό­φους του, στο διαδίκτυο.

Κατη­γο­ρεί­ται για το αδί­κη­μα της «ανα­κοί­νω­σης δεδο­μέ­νων προ­σω­πι­κού χαρα­κτή­ρα που αφο­ρούν τη σεξουα­λι­κή ζωή φυσι­κών προ­σώ­πων, κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση ‚με σκο­πό βλά­βης αλλού».

Στη συνέ­χεια παρα­πέμ­φθη­κε να απο­λο­γη­θεί σε ανακριτή.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες του GR Times, οι αστυ­νο­μι­κοί της Δίω­ξης Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος οδή­γη­σαν τον γνω­στό παρου­σια­στή στο Μέγα­ρο, περί­που στη μια το μεση­μέ­ρι εισερ­χό­με­νοι από την πλαϊ­νή πόρ­τα του γκα­ράζ για να απο­φύ­γουν τις τηλε­ο­πτι­κές κάμε­ρες που ανέ­με­ναν την άφι­ξη του συλληφθέντα.

Τι κατέθεσε στην αστυνομία​​​​​​​ 

Ο παρου­σια­στής που παρα­δό­θη­κε χθες Τετάρ­τη, έδω­σε κατά­θε­ση μόνο για την περί­πτω­ση της γυναί­κας η οποία τον κατήγ­γει­λε έπει­τα από παρό­τρυν­ση του δικη­γό­ρου της Από­στο­λου Λύτρα, στη Δίω­ξη Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος για δημο­σί­ευ­ση στο δια­δί­κτυο βίντεο με προ­σω­πι­κές τους στιγ­μές, χωρίς τη συγκα­τά­θε­σή της.

Ο παρου­σια­στής παρα­δέ­χθη­κε πως είχε αναρ­τή­σει βίντεο της νεα­ρής στο δια­δί­κτυο, αλλά ισχυ­ρί­στη­κε πως το κατέ­βα­σε μερι­κές ημέ­ρες αργό­τε­ρα και ισχυ­ρί­στη­κε ότι δεν είναι δική του ευθύ­νη η ανα­πα­ρα­γω­γή. Επί­σης δήλω­σε μετα­νιω­μέ­νος και απο­ρη­μέ­νος για την έκτα­ση της υπόθεσης.

Σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες του Alpha, στην κατά­θε­σή του στους αστυ­νο­μι­κούς της Δίω­ξης Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος είπε: «Ανέ­βα­σα το συγκε­κρι­μέ­νο βίντεο το 2019. Είχα κάνει ένα κανά­λι σε πλατ­φόρ­μα στο δια­δί­κτυο και ανέ­βα­σα αυτό το βίντεο. Σε λίγες μέρες, όμως, το κατέβασα».

«Δεν είναι δική μου ευθύ­νη το ότι το βίντεο συνε­χί­ζει να υπάρ­χει. Δεν το έχω κάνει εγώ. Εγώ το είχα κατε­βά­σει, προ­φα­νώς κάποιος άλλος το έχει ανα­πα­ρά­ξει» είπε, ειδικότερα.

Παράλ­λη­λα, δήλω­σε «μετα­νιω­μέ­νος» για την πρά­ξη του και ζήτη­σε «συγ­γνώ­μη» από την κοπέ­λα – αφο­ρά τη δεύ­τε­ρη μηνύ­τρια – αλλά επα­νέ­λα­βε πως το βίντεο «δεν προ­έρ­χε­ται από εκείνον».

Ακό­μα, σύμ­φω­να με τον τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό, εμφα­νί­στη­κε έκπλη­κτος από το πόσο μεγά­λη διά­στη­μα έχει λάβει χώρα το θέμα, όπως δηλώ­νει και η φρά­ση του στις Αρχές: «Δεν κατα­λα­βαί­νω για­τί έχει γίνει τόσος μεγά­λος ντό­ρος». Πλην της έκπλη­ξης, όμως, φαι­νό­ταν και τρομαγμένος.

Μία ακό­μη γυναί­κα προ­σφεύ­γει σήμε­ρα στις αρχές

Την ίδια ώρα, γίνε­ται γνω­στό πως άλλη μία γυναί­κα επι­κοι­νώ­νη­σε χθες με τις Αρχές ώστε να δηλώ­σει ότι θέλει να κατα­θέ­σει σχε­τι­κά με την υπό­θε­ση. Ανα­μέ­νε­ται να παρου­σια­στεί σήμε­ρα Πέμ­πτη και να πει όλα όσα γνωρίζει.

Όπως προ­κύ­πτει, είχε αναρ­τη­θεί και ένα δικό της βίντεο στο δια­δί­κτυο. Όπως εξή­γη­σε η ίδια, δεν έχει δει το βίντεο, αλλά το έκα­νε μία γνω­στή της, που την ενημέρωσε.

Η εν λόγω γνω­στή, μάλι­στα, είναι η πρώ­τη γυναί­κα που απευ­θύν­θη­κε στις Αρχές για να καταγ­γεί­λει τον Στά­θη Παναγιωτόπουλο.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο