Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ποιούς και γιατί ενοχλεί το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στην Λέσβο;

Λίγες μόλις μέρες απέ­μει­ναν πριν το 30ο Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό Διή­με­ρο της ΚΝΕ που θα γίνει στο νησί της Λέσβου και ξεκί­νη­σαν οι συκο­φα­ντί­ες και η λάσπη απ’ όσους ενο­χλού­νται απ’ την μεγά­λη γιορ­τή της νεολαίας.

Απά­ντη­ση σε αυτούς που ενο­χλού­νται από το 30ο Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό Διή­με­ρο της ΚΝΕ και τις πολι­τι­κές — πολι­τι­στι­κές εκδη­λώ­σεις της Νεο­λαί­ας που διορ­γα­νώ­νο­νται στο νησί, έδω­σαν με ανα­κοί­νω­σή τους η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Λέσβου του ΚΚΕ και το Τομε­α­κό Συμ­βού­λιο Λέσβου της ΚΝΕ.

Ανα­λυ­τι­κά η ανα­κοί­νω­ση της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Λέσβου του ΚΚΕ και του Τομε­α­κού Συμ­βου­λί­ου της ΚΝΕ:

«Το 30ο Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό Διή­με­ρο της ΚΝΕ, οι πολι­τι­κές-πολι­τι­στι­κές εκδη­λώ­σεις της ΚΝΕ που διορ­γα­νώ­νο­νται στο νησί της Μυτι­λή­νης φαί­νε­ται ότι ενοχλούν…

  • Ενο­χλεί το αντι­ΝΑ­ΤΟι­κό, αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό, αντι­πο­λε­μι­κό περιε­χό­με­νο των εκδη­λώ­σε­ων και η πολι­τι­κή δρά­ση που ανα­πτύσ­σουν δια­χρο­νι­κά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ενά­ντια στο σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης και της αδι­κί­ας που γεν­νά κρί­σεις, φτώ­χεια, προ­σφυ­γιά. Ενο­χλεί η πάλη για καμία αλλα­γή συνό­ρων, για καμία συμ­με­το­χή στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και την Ελλά­δα, για να κλεί­σουν οι βάσεις του θανάτου.
  • Ενο­χλεί η πάλη ενά­ντια στα κέντρα — φυλα­κές της ΕΕ, με ακύ­ρω­ση όλων των συμ­φω­νιών που μετα­τρέ­πουν τα νησιά σε απο­θή­κες ψυχών, ώστε να απε­γκλω­βι­στούν οι πρό­σφυ­γες από τα νησιά και την ηπει­ρω­τι­κή Ελλά­δα και να πάρουν χαρ­τιά για τις χώρες προ­ο­ρι­σμού τους.
  • Ενο­χλεί η πάλη για να ανα­πτυ­χθεί η φιλία και η αλλη­λεγ­γύη ανά­με­σα στους λαούς, όπως αυτοί της Ελλά­δας και της Τουρκίας.
  • Ενο­χλεί η συν­διορ­γά­νω­ση του διη­μέ­ρου με την Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Τουρ­κί­ας, τη νεο­λαία του μονα­δι­κού κόμ­μα­τος στην Τουρ­κία που αντι­τάσ­σε­ται στο καθε­στώς Ερντο­γάν, το οποίο εκφρά­ζει την επι­θε­τι­κό­τη­τα της αστι­κής τάξης της Τουρ­κί­ας και εργα­λειο­ποιεί το προ­σφυ­γι­κό για να προ­ω­θή­σει τα συμ­φέ­ρο­ντά της.

Λίγες μέρες μετά την ψήφι­ση του αντερ­γα­τι­κού εκτρώ­μα­τος και με την επί­θε­ση σε Ασφα­λι­στι­κό και Παι­δεία να είναι σε εξέ­λι­ξη, ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμ­μα του “βάζου­με πλά­τη στην κυβέρ­νη­ση”, επι­λέ­γει να στρα­φεί ενα­ντί­ον του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και ενα­ντί­ον μιας κατά­κτη­σης των πολι­τι­κών οργα­νώ­σε­ων νεο­λαί­ας να τους παρέ­χε­ται διευ­κό­λυν­ση σε υπο­δο­μές και χώρους για την πολι­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τά τους από τα Περι­φε­ρεια­κά Συμ­βού­λια και τους τοπι­κούς δήμους.

Αξιο­ση­μεί­ω­το είναι πως, πλάι στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχα­σαν ευκαι­ρία να βγουν από τις τρύ­πες τους και να επι­τε­θούν στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, γνω­στοί ακρο­δε­ξιοί στο νησί, που χύνουν δηλη­τή­ριο στα­θε­ρά απέ­να­ντι σε πρό­σφυ­γες και μετανάστες.

Σε πεί­σμα τους, οι εκδη­λώ­σεις και η συγκέ­ντρω­ση, στην πλα­τεία Σαπ­φούς το Σάβ­βα­το 10 Ιού­λη, θα γίνουν και θα στε­φθούν με επι­τυ­χία! Οι νέοι και οι νέες, οι φίλοι και τα μέλη της ΚΝΕ από όλη την Ελλά­δα, ο λαός και η νεο­λαία της Λέσβου, θα βρο­ντο­φω­νά­ξουν: Σε Ελλά­δα και Τουρ­κία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ — κυβερ­νή­σεις — καπι­τα­λι­σμός! Ο σοσια­λι­σμός είναι το μέλ­λον”.

Υ.Γ. Προς απο­φυ­γή παρε­ξη­γή­σε­ων: Οποια­δή­πο­τε πολι­τι­κή νεο­λαία (εκτός από τους φασί­στες) μπο­ρεί να διορ­γα­νώ­σει φεστι­βάλ ή άλλου είδους εκδη­λώ­σεις ζητώ­ντας υπο­δο­μές για τη διε­ξα­γω­γή τους, όπως γίνε­ται χρό­νια τώρα, αρκεί να υπάρχει…».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο