Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ: Απόψε μεγάλη συναυλία του Χρήστου Λεοντή — Είσοδος ελεύθερη

Το φεστι­βάλ στη θάλασ­σα — Λιπά­σμα­τα 2023 ανοί­γει σήμε­ρα Παρα­σκευή την αυλαία των εκδη­λώ­σε­ών του με μια μεγά­λη συναυ­λία του Χρή­στου Λεοντή.

Στη συναυ­λία που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 9 το βρά­δυ στον Πολυ­χώ­ρο Λιπα­σμά­των τρα­γου­δούν: οι Λάκης Χαλ­κιάς, Κώστας Τρια­ντα­φυλ­λί­δης και Ιωάν­να Φόρ­τη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για τη βρα­διά στα Λιπά­σμα­τα ο Χρή­στος Λεο­ντής, ανά­με­σα σε άλλα, σημείωσε:

«Οι περισ­σό­τε­ροι από σας, ήσα­στε αγέν­νη­τοι, όταν, πριν από έξι δεκα­ε­τί­ες ‑εξή­ντα ολό­κλη­ρα χρό­νια- είχα αρχί­σει να γρά­φω τις πρώ­τες νότες μου, στο πεντάγραμμο.Η προ­σπά­θειά μου αυτή ξεκι­νού­σε από μια βαθύ­τε­ρη ανά­γκη, μια ακα­τα­νί­κη­τη επι­θυ­μία να επι­χει­ρή­σω να επι­κοι­νω­νή­σω μαζί σας, να μπω στην καθη­με­ρι­νό­τη­τά σας, που ήταν και δική μου, μήπως αυτές οι νότες θα μπο­ρού­σαν να προ­σφέ­ρουν δύνα­μη, ομορ­φιά και όνει­ρο… Φυσι­κά, το τρα­γού­δι είναι εκεί­νο που έχει αυτή τη θεία δύνα­μη. Το τρα­γού­δι είναι αυτό που αγά­πη­σα κι εγώ. Η μακρό­χρο­νη αυτή πορεία δεν ήταν εύκο­λη, ούτε ρόδι­νη. Ομως η αγά­πη σας, η μεγά­λη αγκα­λιά σας, έδι­ναν φτε­ρά και φού­ντω­ναν όλο και περισ­σό­τε­ρο τη δύνα­μη μέσα μου ώστε να μπο­ρέ­σω να φανώ άξιος συμπα­ρα­στά­της του καθη­με­ρι­νού σας αγώ­να και του ονείρου».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο