Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πολύωρα προβλήματα λειτουργίας σε Facebook, Instagram και Whatsapp

Αρκε­τοί χρή­στες του Facebook και των θυγα­τρι­κών του, Instagram και Whatsapp, σε όλο σχε­δόν τον κόσμο αντι­με­τώ­πι­σαν για περισ­σό­τε­ρες από δέκα ώρες δυσκο­λία πρό­σβα­σης και λει­τουρ­γί­ας των εφαρ­μο­γών τους. Το πρό­βλη­μα άρχι­σε περί­που στις 18.00 ώρα Ελλά­δας της Τετάρ­της και πολ­λοί χρή­στες αδυ­να­τού­σαν πλέ­ον να κάνουν αναρτήσεις.

Έπει­τα από πολ­λά παρά­πο­να χρη­στών, μέσω του Twitter, το Facebook ‑μέσω μηνύ­μα­τος επί­σης στο Twitter- ανα­γνώ­ρι­σε το πρό­βλη­μα, είπε ότι εργά­ζε­ται για τη λύση του, αλλά δεν εξή­γη­σε την αιτία του. Έσπευ­σε, παράλ­λη­λα, να δηλώ­σει πως δεν επρό­κει­το για επί­θε­ση χάκερ.

Θεω­ρεί­ται το χει­ρό­τε­ρο τεχνι­κό πρό­βλη­μα που έχει αντι­με­τω­πί­σει το Facebook στην ιστο­ρία του. Την τελευ­ταία φορά που είχε «πέσει» σε τέτοιο βαθ­μό, ήταν το 2008, όταν τότε είχε μόνο 150 εκα­τομ­μύ­ρια χρή­στες και όχι 2,3 δισε­κα­τομ­μύ­ρια όπως σήμερα.

Τα προ­βλή­μα­τα ήταν σοβα­ρό­τε­ρα στις ΗΠΑ και στην Ευρώ­πη, σύμ­φω­να με τα πρα­κτο­ρεία «Ρόι­τερς» και Γαλ­λι­κό και το BBC. Προ­βλή­μα­τα μικρό­τε­ρης κλί­μα­κας είχε αντι­με­τω­πί­σει και πέρυ­σι το Facebook, το Σεπτέμ­βρη και το Νοέμ­βρη, τα οποία είχαν απο­δο­θεί σε «ζητή­μα­τα του δικτύ­ου» το πρώ­το και στη δυσλει­τουρ­γία ενός κεντρι­κού υπο­λο­γι­στή το δεύτερο.

Ανά­με­σα σε αυτούς που αντι­με­τώ­πι­σαν προ­βλή­μα­τα ήταν και το Ατέ­χνως γι’ αυτό και δημο­σιεύ­σεις μας δεν τις κοι­νο­ποι­ή­θη­καν στο facebook.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο