Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΟΥ: Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ ανησυχητική, χρειάζεται μεγάλη προσοχή πριν από οποιαδήποτε χαλάρωση μέτρων

Ο διευ­θυ­ντής του Παγκό­σμιου Οργα­νι­σμού Υγεί­ας για την Ευρώ­πη χαρα­κτή­ρι­σε «πολύ ανη­συ­χη­τι­κή» την εξά­πλω­ση της επι­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού στην Ευρώ­πη και κάλε­σε τις κυβερ­νή­σεις να εξε­τά­σουν «πολύ προ­σε­κτι­κά» την κατά­στα­ση πριν χαλα­ρώ­σουν τα περιο­ρι­στι­κά μέτρα που έχουν λάβει για τον έλεγ­χο της διά­δο­σης του ιού.

«Μία δρα­μα­τι­κή αύξη­ση των κρου­σμά­των στην άλλη πλευ­ρά του Ατλα­ντι­κού αμβλύ­νει την πολύ ανη­συ­χη­τι­κή εικό­να της Ευρώ­πης», δήλω­σε ο δρ. Χανς Κλού­γκε. «Εχου­με ακό­μη πολύ δρό­μο στον μαραθώνιο».

Οταν ερω­τή­θη­κε για τις δηλώ­σεις του Ντό­ναλντ Τραμπ περί «σινο­κε­ντρι­κού ΠΟΥ» και τις απει­λές για δια­κο­πή της χρη­μα­το­δό­τη­σης, ο Χανς Κλού­γκε απά­ντη­σε ότι ήταν σημα­ντι­κό ο Οργα­νι­σμός να συνερ­γα­σθεί με τους Κινέ­ζους για να έχει εικό­να της επι­δη­μί­ας στις πρώ­τες της φάσεις και πρό­σθε­σε ότι στην οξεία φάση της παν­δη­μί­ας δεν είναι η κατάλ­λη­λη στιγ­μή για περι­κο­πή χρηματοδότησης.

Από την πλευ­ρά του, ο δρ Μπρους Έιλουορντ, ανώ­τα­τος σύμ­βου­λος του γενι­κού διευ­θυ­ντή του ΠΟΥ, ο οποί­ος επέ­στρε­ψε από ταξί­δι στην Ισπα­νία, δήλω­σε ότι είναι πολύ πρό­ω­ρο να γίνει λόγος για αισιο­δο­ξία. Ωστό­σο, η εξά­πλω­ση «είναι σαφές ότι επιβραδύνεται».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο