Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πούτιν: Δεν σχηματίζουμε στρατιωτική συμμαχία με την Κίνα

Η Ρωσία και η Κίνα δεν σχη­μα­τί­ζουν στρα­τιω­τι­κή συμ­μα­χία, δια­βε­βαί­ω­σε ο Ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν σε τηλε­ο­πτι­κή του συνέ­ντευ­ξη που μετα­δό­θη­κε σήμε­ρα, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι η στρα­τιω­τι­κή συνερ­γα­σία μετα­ξύ των δύο χωρών είναι διαφανής.

“Δεν σχη­μα­τί­ζου­με μια στρα­τιω­τι­κή συμ­μα­χία με την Κίνα”, δήλω­σε ο Πού­τιν, όπως μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο Interfax. “Ναι, συνερ­γα­ζό­μα­στε στον στρα­τιω­τι­κο­τε­χνι­κό τομέα. Δεν το κρύ­βου­με. Όλα είναι δια­φα­νή, δεν υπάρ­χει κανέ­να μυστι­κό”, πρό­σθε­σε ο ίδιος.

Αντι­θέ­τως ο Ρώσος πρό­ε­δρος εκτί­μη­σε ότι δυτι­κές χώρες, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προ­σπα­θούν να δημιουρ­γή­σουν περισ­σό­τε­ρες παγκό­σμιες συμμαχίες.

“Για αυτόν τον λόγο ακρι­βώς Δυτι­κοί ανα­λυ­τές λένε — δεν το λέμε εμείς, εκεί­νοι το λένε– ότι η Δύση αρχί­ζει να σχη­μα­τί­ζει έναν νέο άξο­να που μοιά­ζει με αυτόν που δημιουρ­γή­θη­κε τη δεκα­ε­τία του 1930 από τα φασι­στι­κά καθε­στώ­τα της Γερ­μα­νί­ας και της Ιτα­λί­ας και τη μιλι­τα­ρι­στι­κή Ιαπω­νία”, σημεί­ω­σε ο Πούτιν.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο