Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρεμιέρα με γκέλα για τον ΠΑΟΚ

Ισό­πα­λοι (1–1) όπως και στο αντί­στοι­χο παι­χνί­δι το 1976, ανα­δεί­χτη­καν στην Τού­μπα ΠΑΟΚ και Ομό­νοια στον αγώ­να της πρε­μιέ­ρας των ομί­λων του Europa League.

Προ­βλη­μα­τι­κός, άνευ­ρος και χωρίς ορθο­λο­γι­κή τακτι­κή ο ΠΑΟΚ ξεκί­νη­σε με περιο­ρι­σμέ­νη επι­θε­τι­κό­τη­τα, χωρίς ενέρ­γεια και έχα­σε 45 λεπτά χωρίς να δημιουρ­γή­σει ούτε μια ευκαι­ρία απέ­να­ντι στην Κυπρια­κή ομά­δα. Ο Δικέ­φα­λος αν και ξεκί­νη­σε ανα­γκα­στι­κά επι­θε­τι­κά γρή­γο­ρα εκφυ­λί­στη­κε η επι­θε­τι­κό­τη­τα του και βρέ­θη­κε πίσω στο σκορ από το 16′.

Στο 12′ απευ­θεί­ας φάουλ του Σβαμπ έστει­λε την μπά­λα δίπλα από το δεξί δοκά­ρι του Φαμπιά­νο. Αντί­στρο­φα όμως με την ροή του αγώ­να στο 16′ η Ομό­νοια πήρε προ­βά­δι­σμα σε μια φάση όπου η άμυ­να του ΠΑΟΚ άφη­σε αφύ­λα­κτους τους φιλο­ξε­νού­με­νους και από την σέντρα του Λέτσγιακς, ο Μπό­τε­ακ από κοντά παρα­βί­α­σε την εστία του Ζίφ­κο­βιτς για το 0–1.

Ο Δικέ­φα­λος προ­σπά­θη­σε στη συνέ­χεια να βρει δια­δρό­μους με αναι­μι­κές και χωρίς προ­γραμ­μα­τι­σμό επι­θέ­σεις αλλά η Ομό­νοια ήταν αυτή που πλη­σί­α­σε σε ένα δεύ­τε­ρο γκολ, με τον Παπ­που­λή στο 41΄όταν ο Κύπριος επι­θε­τι­κός έφτα­σε ως την εστία του Ζ.Ζίφκοβιτς αλλά το τελι­κό του σουτ έφυ­γε λίγο πλά­για από το δοκά­ρι της εστί­ας του Δικεφάλου.

Στο 44′ δυνα­τό σουτ του Αντρί­για Ζίφ­κο­βιτς από πλά­για θέση δεν αιφ­νι­δί­α­σε τον Φαμπιά­νο που μπλόκαρε.

Στην επα­νά­λη­ψη με την προ­σθη­κη του Αου­γκού­στο στη μεσαία του γραμ­μή ο ΠΑΟΚ επι­χεί­ρη­σε να γίνει ουσια­στι­κό­τε­ρος και στο 51′ κεφα­λιά του Τσό­λακ δεν είχε κανέ­να απο­τέ­λε­σμα. Στο 54′ ο Κρο­ά­της και πάλι σού­τα­ρε μέσα από την περιο­χή αλλά και πάλι αστό­χη­σε. Στο δεύ­τε­ρο μέρος οι γηπε­δού­χοι ανέ­βα­σαν την από­δο­ση τους, κάλυ­ψαν κενά και περιό­ρι­σαν τα λάθη, αλλά το μόνο που κατά­φε­ραν ήταν η ισοφάριση.

Οι γηπε­δού­χοι συνέ­χι­σαν επι­θε­τι­κά και έφτα­σαν στο λυτρω­τι­κό γκολ στο 55′. Ο Μουργκ από καλή θέση δεν έχα­σε την ευκαι­ρία και με σουτ από ασίστ του συμπα­τριώ­τη του Σβαμπ, πέτυ­χε το 1–1. Στο 60′ ο Ζ. Ζίφ­κο­βιτς κρά­τη­σε ανέ­πα­φη την εστία του από ένα δεύ­τε­ρο γκολ όταν απέ­κρου­σε σωτή­ρια ένα κοντι­νό σουτ του Τζιό­νι. Στο 70′ ο Αου­γκού­στο που με την παρου­σία του έδω­σε ποιό­τη­τα στην μεσαία γραμ­μή της ομά­δας του, έστει­λε ένα δυνα­τό βολέ που απέ­κρου­σε ο Φαμπιάνο.

Ως το 74′ ο Αμπέλ Φερέϊ­ρα είχε ολο­κλη­ρώ­σει και τις 5 αλλα­γές του και τότε άρχι­σε τις δικές της η Ομό­νοια. Ο ΠΑΟΚ αυξά­νο­ντας την επι­θε­τι­κό­τη­τα του πλη­σί­α­σε σε ένα δεύ­τε­ρο γκολ στο 85΄αλλά το σουτ του Σβαμπ εξου­δε­τέ­ρω­σε ο καλός τερ­μα­το­φύ­λα­κας των Κυπρί­ων Φαμπιά­νο. Ως το τέλος του αγώ­να οι Κύπριοι με καλή ανα­σταλ­τι­κή λει­τουρ­γία κρά­τη­σαν το 1–1 που σε γενι­κές γραμ­μές είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα.

Διαι­τη­τής: Μπό­μπι Μάντεν (Σκω­τία)

Κίτρι­νες: Μπό­τε­ακ, Λανγκ, Παπου­λής, Τζιό­νι, Ινγκα­σον, Γιαννούλης,

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέϊ­ρα): Ζ. Ζίφ­κο­βιτς, Μάτος (61′ Ροντρί­γκο), Γιαν­νού­λης, Βαρέ­λα, Μιχαη­λί­δης, Ινγκα­σον, Εσί­τι (46′ Αου­γκού­στο), Σβαμπ, Α. Ζίφ­κο­βιτς (73′ Τζό­λης), Μουργκ (74΄Μπίσεσβαρ), Τσό­λακ (61′ Σφιντέρσκι).

Oμό­νοια (Χένινγκ Μπέργκ): Φαμπιά­νο, Λέτσγιακς, Λανγκ, Λού­φτ­νερ, Χού­μπο­τσαν, Γκό­μες, Μπό­τε­ακ (92′ Λοϊ­ζου), Γκό­μεθ (75′ Κου­σου­λός), Τζιό­νι, Παπου­λής (75′ Ασά­ντε), Ντου­ρίς (75΄ Κακουλής).

Πριν την έναρ­ξη του αγώ­να τηρή­θη­κε ενός λεπτού σιγή στη μνή­μη του πρό­σφα­τα εκλι­πό­ντος, πρώ­ην προ­έ­δρου του ΠΑΟΚ Γιώρ­γου Καλύβα.

Πηγή: ΑΠΕbelogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο