Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πώς θα εορταστεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στα γυμνάσια και τα λύκεια

Με εκδη­λώ­σεις ανά τμή­μα, την Τρί­τη 27 Οκτω­βρί­ου, θα εορ­τα­στεί στα σχο­λεία της Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης η επέ­τειος της 28ης Οκτω­βρί­ου 1940.

Όπως ανα­φέ­ρε­ται στη σχε­τι­κή εγκύ­κλιο που υπο­γρά­φει η αρμό­δια υφυ­πουρ­γός, Σοφία Ζαχα­ρά­κη, οι εκδη­λώ­σεις θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν την παρα­μο­νή της επε­τεί­ου και θα πρέ­πει να έχουν διάρ­κεια του­λά­χι­στον δύο διδα­κτι­κών ωρών. Μετά το πέρας του επε­τεια­κού εορ­τα­σμού, σε κάθε τμή­μα θα απο­νε­μη­θούν τα αρι­στεία-βρα­βεία, οι έπαι­νοι προ­σω­πι­κής βελ­τί­ω­σης και οι ειδι­κοί έπαι­νοι στους/στις μαθητές/τριες του σχο­λι­κού έτους 2019–20, φυσι­κά πάντα τηρου­μέ­νων όλων των προ­βλε­πό­με­νων μέτρων προ­στα­σί­ας από τον covid-19.

Επι­πλέ­ον, η παρά­δο­ση της σημαί­ας από τον διευ­θυ­ντή του κάθε σχο­λεί­ου στον σημαιο­φό­ρο, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί παρου­σία εκπρο­σώ­πων των εκπαι­δευ­τι­κών και των μαθη­τών τηρώ­ντας τα απα­ραί­τη­τα μέτρα ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας. Σημειώ­νε­ται ότι δεν θα γίνουν οι μαθη­τι­κές παρε­λά­σεις, οπό­τε δεν θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν προ­ε­τοι­μα­σί­ες επι­λο­γής μαθη­τών για τη συγκρό­τη­ση των τμη­μά­των παρέ­λα­σης. Όσον αφο­ρά την εκπρο­σώ­πη­ση των σχο­λεί­ων με τη συμ­με­το­χή σημαιο­φό­ρων και παρα­στα­τών σε εορ­τα­στι­κές εκδη­λώ­σεις (δοξο­λο­γία, κατά­θε­ση στε­φά­νων κ.α.), θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί τηρώ­ντας τα ισχύ­ο­ντα μέτρα για τον περιο­ρι­σμό της δια­σπο­ράς του covid- 19.

Τέλος, υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ισχύ­ει η από­φα­ση περί κάλυ­ψης διδα­κτι­κών ωρών στα σχο­λεία που έχα­σαν ώρες λόγω καταλήψεων.

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο