Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πριμ σε στρατιώτες της που καταστρέφουν δυτικά άρματα μάχης προσφέρει η Ρωσία

Πριμ θα παίρ­νουν ρώσοι στρα­τιώ­τες που κατα­στρέ­φουν γερ­μα­νι­κής κατα­σκευ­ής άρμα­τα μάχης Leopard και τεθω­ρα­κι­σμέ­να οχή­μα­τα που προ­μη­θεύ­ουν οι ΗΠΑ και τα οποία χρη­σι­μο­ποιού­νται από την Ουκρα­νία, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυνας.

Το υπουρ­γείο πρό­σθε­σε πως αυτό εντάσ­σε­ται σε ένα ευρύ­τε­ρο πρό­γραμ­μα επι­βρα­βεύ­σε­ων, στο πλαί­σιο του οποί­ου περισ­σό­τε­ροι από 10.000 ρώσοι στρα­τιώ­τες έχουν πάρει ατο­μι­κά πριμ από τότε που άρχι­σε ο πόλε­μος, πριν από σχε­δόν 16 μήνες.

Με βάση πλη­ρο­φο­ρί­ες που δίνουν ρώσοι διοι­κη­τές στο πεδίο της μάχης, «γίνο­νται αυτή τη στιγ­μή πλη­ρω­μές σε στρα­τιώ­τες των Ενό­πλων Δυνά­με­ων της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας οι οποί­οι στην πορεία των στρα­τιω­τι­κών επι­χει­ρή­σε­ων κατέ­στρε­ψαν άρμα­τα μάχης Leopard, καθώς και τεθω­ρα­κι­σμέ­να οχή­μα­τα μάχης κατα­σκευα­σμέ­να στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ», ανα­κοί­νω­σε το υπουργείο.

Την Κυρια­κή ο υπουρ­γός Άμυ­νας Σερ­γκέι Σοϊ­γκού απέ­νει­με το παρά­ση­μο «Χρυ­σό Αστέ­ρι του Ήρωα της Ρωσί­ας» σε στρα­τιώ­τες για τους οποί­ους η Μόσχα λέει πως κατέ­στρε­ψαν άρμα­τα μάχης Leopard και αμε­ρι­κα­νι­κής κατα­σκευ­ής τεθω­ρα­κι­σμέ­να οχή­μα­τα μάχης Bradley που χρη­σι­μο­ποιού­νται από την Ουκρανία.

Το υπουρ­γείο ανα­κοί­νω­σε πως μέχρι τις 31 Μαΐ­ου είχαν αντα­μει­φθεί συνο­λι­κά 10.257 στρα­τιώ­τες οι οποί­οι κατέ­στρε­ψαν 16.001 μονά­δες ουκρα­νι­κού και δυτι­κού στρα­τιω­τι­κού εξοπλισμού.

Σύμ­φω­να με την ίδια πηγή, η αμοι­βή για ένα εχθρι­κό τεθω­ρα­κι­σμέ­νο όχη­μα είναι 50.000 ρού­βλια (547 ευρώ) και για ένα άρμα μάχης 100.000 ρού­βλια (1.095 ευρώ).

Πιλό­τοι της Πολε­μι­κής Αερο­πο­ρί­ας και χει­ρι­στές αντια­ε­ρο­πο­ρι­κών συστη­μά­των παίρ­νουν 300.000 ρού­βλια (3.284 ευρώ) για κάθε ουκρα­νι­κό αερο­πλά­νο ή ελι­κό­πτε­ρο που κατα­στρέ­φουν. Το ίδιο ποσό είναι η αμοι­βή για τα πλήγ­μα­τα σε συστή­μα­τα εκτό­ξευ­σης ρου­κε­τών Tochka‑U και αμε­ρι­κα­νι­κής κατα­σκευ­ής HIMARS.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο