Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προβάδισμα πρόκρισης ο Άρης

Πραγ­μα­το­ποιώ­ντας μια μεστή εμφά­νι­ση, ο Άρης επι­βλή­θη­κε με 1–0 της Ντι­να­μό Κιέ­βου στο «Κλε­άν­θης Βικε­λί­δης», στο πρώ­το παι­χνί­δι μετα­ξύ των δύο ομά­δων για τον Γ’ προ­κρι­μα­τι­κό γύρο του UEFA Europa Conference League. Το μονα­δι­κό τέρ­μα σημεί­ω­σε με εύστο­χο πέναλ­τι ο Λουίς Πάλ­μα στο 69ο λεπτό, μην ομά­δα του Από­στο­λου Τερ­ζή να απο­κτά προ­βά­δι­σμα πρό­κρι­σης ενό­ψει της ρεβάνς της ερχό­με­νης Πέμ­πτης στο Βουκουρέστι.

Η πρώ­τη καλή στιγ­μή ανή­κε στους γηπε­δού­χους, με τον Μάρ­τιν Μοντό­για, λίγα 24ωρα έπει­τα από τη μετα­γρα­φή του στον Άρη, να δοκι­μά­ζει στο 3′ με το δεξί εκτός περιο­χής αλλά να αστο­χεί. Εννέα λεπτά αργό­τε­ρα, οι Θεσ­σα­λο­νι­κείς είχαν διπλή ευκαι­ρία, με τον Γκιόρ­γκι Μπούχ­σαν να απο­κρού­ει το σουτ του Φράν­κο Φερά­ρι κι εν συνε­χεία ο Ζαν Ζιλ Εμβο­ντό να αστο­χεί με το αρι­στε­ρό από πλε­ο­νε­κτι­κή θέση.

Η καλύ­τε­ρη στιγ­μή, πάντως, για τον Άρη, χάθη­κε στο 24′, όταν από σέντρα του Πάλ­μα και… τσαφ των αμυ­ντι­κών, ο Ντα­βίντ Μόμπεργκ Κάρλ­σον σού­τα­ρε, αλλά η μπά­λα κόντρα­ρε στον Βλά­ντι­σλαβ Ντού­μπιν­τσακ και πέρα­σε πάνω από τα δοκά­ρια του ανή­μπο­ρου να αντι­δρά­σει Μπούχ­σαν. Το ημί­χρο­νο ολο­κλη­ρώ­θη­κε με αξιό­λο­γη φάση των Ουκρα­νών, που συν­δυά­στη­καν όμορ­φα, αλλά το σουτ του Αντρέι Γιαρ­μο­λέν­κο βρή­κε σε αντί­πα­λο κι ο Χου­λιάν Κου­έ­στα αντέ­δρα­σε πρώ­τος μπλο­κά­ρο­ντας την μπάλα.

Το δεύ­τε­ρο μέρος ξεκί­νη­σε με το καλό, μα άστο­χο σουτ του Λορέν Μορόν, με τον Άρη να σπα­τα­λά τερά­στια ευκαι­ρία στο 65′. Η σέντρα από τα αρι­στε­ρά βρή­κε αφύ­λα­κτο τον Βλά­ντι­μιρ Ντα­ρί­ντα στο πίσω δοκά­ρι, αλλά ο Μπούχ­σαν εξ επα­φής έδιω­ξε σε κόρ­νερ την κεφα­λιά του Τσέ­χου. Από το κόρ­νερ που ακο­λού­θη­σε, ο Φαμπιά­νο Λέι­σμαν πήρε την κεφα­λιά, η μπά­λα βρή­κε στο απλω­μέ­νο χέρι του Ολε­ξά­ντρ Σιρό­τα, με τον Τζά­ρεντ Γκα­βάν Τζι­λέτ να κατα­λο­γί­ζει το πέναλ­τι. Την εσχά­τη των ποι­νών εκτέ­λε­σε εύστο­χα ο Πάλ­μα για το 1–0 στο 69′, με τον άσο από την Ονδού­ρα να πανη­γυ­ρί­ζει με φανέ­λα με τον νού­με­ρο 29 και το όνο­μα του αδι­κο­χα­μέ­νου φίλου της ΑΕΚ, Μιχά­λη Κατσούρη.

Η εξαι­ρε­τι­κή συνερ­γα­σία των παι­κτών της Ντι­να­μό στο 75′, κατέ­λη­ξε στο σουτ με το αρι­στε­ρό του Σαπα­ρέν­κο, έπει­τα από στρώ­σι­μο του Ολα­μπι­ράν Μπε­νί­το, όμως η μπά­λα πέρα­σε δίπλα από το αρι­στε­ρό δοκά­ρι της εστί­ας του Κου­έ­στα. Πέντε λεπτά μετά, από ωραία εκτέ­λε­ση φάουλ του Ρόλαντ Ματα­ρί­τα, ο Φαμπιά­νο με προ­βο­λή δεν μπό­ρε­σε να σημα­δέ­ψει σωστά.

Κι αφού ο Κου­έ­στα στα­μά­τη­σε με το ένα χέρι στο 89′ το εξ επα­φής πλα­σέ του Γιαρ­μο­λέν­κο κι ο Τζό­να­θαν Μενέ­ντεζ απέ­τυ­χε προ κενής εστί­ας στις καθυ­στε­ρή­σεις να στεί­λει την μπά­λα στα δίχτυα, τα πάντα τελεί­ω­σαν. Ο Άρης έβα­λε υπο­θή­κη πρό­κρι­σης επί της Ντι­να­μό Κιέ­βου, ωστό­σο τα πάντα θα κρι­θούν στον επα­να­λη­πτι­κό στην πρω­τεύ­ου­σα της Ρουμανίας.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι όποια από τις δυο ομά­δες πάρει την πρό­κρι­ση για τα Play Off της διορ­γά­νω­σης, θα βρει μπρο­στά της το νικη­τή του ζευ­γα­ριού Μπε­σί­κτας (Τουρ­κία) — Νέφτσι Μπα­κού (Αζερ­μπαϊ­τζάν).

Διαι­τη­τής: Τζά­ρεντ Γκα­βάν Τζι­λέτ (Αυστρία)

Κίτρι­νες: Εμβο­ντό, Μοντό­για, Φαμπιά­νο, Μενέ­ντεζ, Φερά­ρι — Τίμ­τσικ, Σαπαρένκο.

Οι συν­θέ­σεις:

ΑΡΗΣ (Από­στο­λος Τερ­ζής): Κου­έ­στα, Μοντό­για, Φαμπιά­νο, Οντου­μπά­τζο, Φερά­ρι, Τζού­ρα­σεκ (58′ Ρουπ), Εμβο­ντό, Ντα­ρί­ντα (81′ Πάβι­τσιτς), Κάρλ­σον (58′ Μενέ­ντεζ), Πάλ­μα (76′ Ματα­ρί­τα), Μορόν.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Μιρ­τσέα Λου­τσέ­σκου): Μπούχ­σαν, Τίμ­τσικ, Ποπόφ, Σιρό­τα, Ντού­μπιν­τσακ, Γιαρ­μο­λέν­κο, Σίντορ­τσουκ (82′ Μπράζ­κο), Σαπα­ρέν­κο (81′ Σεπέ­λιεφ), Καμπά­γιεφ (82′ Βολό­σιν), Μπου­γιάλ­σκι, Μπενίτο.

*Ιδιαί­τε­ρο μήνυ­μα της ΠΑΕ Άρης στον φωτει­νό πίνα­κα του γηπέ­δου πριν από την έναρ­ξη του αγώ­να προς τιμήν του 29χρονου Μιχά­λη Κατσού­ρη που ανέ­φε­ρε «Καλό ταξί­δι Μιχά­λη» και συνο­δευό­ταν με την φωτο­γρα­φία του.

Πηγή: ΑΠΕ — ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΟΥΛΗΣ

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο