Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όρθιος στο «Πόλιουντ» ο ΠΑΟΚ, 0–0 με τη Χάιντουκ

Στην Τού­μπα θα κρι­θεί η πρό­κρι­ση για τα Play Off του UEFA Europa Conference League ανά­με­σα στη Χάι­ντουκ και τον ΠΑΟΚ, μετά το μετα­ξύ τους 0–0 στο κατά­με­στο «Πόλιουντ». Άτυ­χοι οι Κρο­ά­τες που είχαν δυο δοκά­ρια, με την ομά­δα του Ραζ­βάν Λου­τσέ­σκου να καλεί­ται να εκμε­ταλ­λευ­τεί την έδρα της αλλά και να διορ­θώ­σει τις αμυ­ντι­κές αδυ­να­μί­ες της.

Μόλις στο 4′ οι φιλο­ξε­νού­με­νοι απεί­λη­σαν, όταν έπει­τα από κόρ­νερ του Κάλεντ Νάρεϊ ο Κων­στα­ντί­νος Κου­λιε­ρά­κης πήρε την κεφα­λιά αλλά ο Ιβάν Λού­τσιτς ήταν σε ετοι­μό­τη­τα. Ανά­λο­γο σκη­νι­κό στην απέ­να­ντι εστία στο 8′, με τον Ντό­μι­νικ Κοτάρ­σκι να μπλο­κά­ρει την κεφα­λιά του Ντά­ριο Μέλ­νιακ. Ακό­μη σημα­ντι­κό­τε­ρη ευκαι­ρία σπα­τά­λη­σαν οι γηπε­δού­χοι τρία λεπτά μετά, με τον Μάρ­κο Λιβά­για να κάνει το παράλ­λη­λο γύρι­σμα από τα δεξιά και τον Γιαν Μλά­καρ να σημα­δεύ­ει την εξω­τε­ρι­κή πλευ­ρά των διχτύων.

Οι Κρο­ά­τες άγγι­ξαν το γκολ στο 13′, με το δυνα­τό σουτ του Νίκο Σιγκούρ να στα­μα­τά­ει στο δεξί δοκά­ρι της εστί­ας του Κοτάρ­σκι. Σε έναν… καται­γι­σμό ευκαι­ριών στο πρώ­το τέταρ­το, ο Χάρης Τσιγ­γά­ρας αστό­χη­σε με σκα­στό βολέ από το σημείο του πέναλ­τι δευ­τε­ρό­λε­πτα αργότερα.

Κάπου εκεί οι ευκαι­ρί­ες στα­μά­τη­σαν να έρχο­νται για τις δυο ομά­δες, αν κι ο ρυθ­μός ήταν καλός. Το πρώ­το ημί­χρο­νο ολο­κλη­ρώ­θη­κε και το δεύ­τε­ρο ξεκί­νη­σε με τη Χάι­ντουκ να μπαί­νει… φορ­τσά­τη. Δεύ­τε­ρο δοκά­ρι είχαν οι γηπε­δού­χοι σε προ­σπά­θεια του Λιβά­για ενώ η κεφα­λιά του Μλά­καρ στο 52′, από… τσαφ του Γουί­λιαμ Τρό­οστ-Εκόνγκ βρή­κε σε ετοι­μό­τη­τα τον Κοτάρ­σκι. Η επι­θε­τι­κή διά­θε­ση των Κρο­α­τών συνε­χί­στη­κε με κόρ­νερ και φάουλ γύρω από την περιο­χή του ΠΑΟΚ που, ωστό­σο, πέρα­σαν ανεκμετάλλευτα.

Οι φιλο­ξε­νού­με­νοι ισορ­ρό­πη­σαν στη συνέ­χεια, με τις δύο ομά­δες να αλλη­λο­ε­ξου­δε­τε­ρώ­νο­νται. Το 0–0 έμει­νε μέχρι τέλους, με το εισι­τή­ριο της πρό­κρι­σης να κρί­νε­ται στον επα­να­λη­πτι­κό της Τού­μπας την ερχό­με­νη εβδο­μά­δα. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι όποια από τις δυο ομά­δες πάρει την πρό­κρι­ση για τα Play Off της διορ­γά­νω­σης, θα βρει μπρο­στά της το νικη­τή του ζευ­γα­ριού Ρόζεν­μποργκ (Νορ­βη­γία) — Χαρτς (Σκωτία).Διαιτητής: Μόρ­τεν Κροχ (Δανία)

Κίτρι­νες: Σιγκούρ — Τσιγ­γά­ρας, Τόμας, Σβαμπ, Μπάμπα.

Οι συν­θέ­σεις:

ΧΑΪΝΤΟΥΚ ΣΠΛΙΤ (Ιβάν Λέκο): Λού­τσιτς, Μου­φί, Σάρ­λια, Φέρο (79′ Ντια­λό), Μέλ­νιακ, Σιγκούρ, Κρο­βί­νο­βιτς, Σαχί­τι (67′ Ντόλ­τσεκ), Οτζί­τζα-Οφόε (79′ Καλίκ), Μλά­καρ, Λιβάγια.

ΠΑΟΚ (Ραζ­βάν Λου­τσέ­σκου): Κοτάρ­σκι, Κετζιό­ρα, Εκόνγκ, Κου­λιε­ρά­κης, Μπά­μπα, Φιλί­πε Σοά­ρες (72′ Σβαμπ), Τσιγ­γά­ρας (79′ Οζντό­εφ), Νάρεϊ (61′ Τάι­σον), Κων­στα­ντέ­λιας (79′ Μουργκ), Α. Ζίβ­κο­βιτς, Τόμας (61′ Σαμάτα).

*Κίτρι­νη κάρ­τα αντί­κρι­σε για δια­μαρ­τυ­ρία στο 87′ ο Ραζ­βάν Λουτσέσκου.

Πηγή: ΑΠΕ — ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΟΥΛΗΣ

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο