Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκλητικός και αδίστακτος ο Νετανιάχου — Δηλώσεις που θα ζήλευε και ο Γκαίμπελς

Με μια ναζι­στι­κού τύπου δήλω­ση, θα τη ζήλευε και ο Γκαί­μπελς, ο Νετα­νιά­χου  χαρα­κτή­ρι­σε σήμε­ρα «τρο­μο­κρά­τες» τους 243 νεκρούς Παλαι­στί­νιους (και βρέ­φη ανά­με­σά τους) και “εξαι­ρε­τι­κή επι­τυ­χία” την επί­θε­ση του κατο­χι­κού στρα­τού ενα­ντί­ον Γάζας. Παρα­δέ­χτη­κε δε ότι «ήταν μια επί­θε­ση που σχε­διά­ζα­με και­ρό», την οποία εξα­πέ­λυ­σε αξιο­ποιώ­ντας τις δίκαιες αντι­δρά­σεις των Παλαι­στι­νιών για το διώ­ξι­μο από τη γη τους.

Η βάρ­βα­ρη επι­θε­τι­κό­τη­τα του Ισρα­ήλ στη Γάζα, που εκδη­λώ­θη­κε με τρα­γι­κό τρό­πο πριν από 11 ημέ­ρες έπλη­ξε ιδιαί­τε­ρα τις υπο­δο­μές που αφο­ρούν σε όλους τους τομείς της ζωής στη Γάζα. Ολό­κλη­ροι δρό­μοι και δίκτυα ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας έχουν κατα­στρα­φεί και πολ­λά κτί­ρια ζωτι­κής σημα­σί­ας ισοπεδώθηκαν.

Περισ­σό­τε­ροι από 240 οι νεκροί μετα­ξύ των οποί­ων 68 παι­διά, από τις ισραη­λι­νές επι­δρο­μές. Η συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία άμα­χοι. Επι­πλέ­ον, περισ­σό­τε­ροι από 50.000 Παλαι­στί­νιοι άμα­χοι παρα­μέ­νουν εσω­τε­ρι­κά εκτο­πι­σμέ­νοι ως απο­τέ­λε­σμα των βαριών βομ­βαρ­δι­σμών που στο­χεύ­ουν κυρί­ως σπί­τια και άλλες οικι­στι­κές εγκαταστάσεις.

Γι’ αυτά περι­φα­νεύ­ται ο ισραη­λι­νός πρω­θυ­πουρ­γός χρη­σι­μο­ποιώ­ντας ως πρό­φα­ση τη Χαμάς.

Συγκε­κρι­μέ­να, ο Ισραη­λι­νός πρω­θυ­πουρ­γός Μπε­νια­μίν Νετα­νιά­χου χαρα­κτή­ρι­σε σήμε­ρα,  μετά την έναρ­ξη ισχύ­ος της κατά­παυ­σης του πυρός, “εξαι­ρε­τι­κή επι­τυ­χία” την επί­θε­ση του στρα­τού ενα­ντί­ον παλαι­στι­νια­κών ενό­πλων οργα­νώ­σε­ων, ανα­με­σά τους η Χαμάς στη Λωρί­δα της Γάζας.

“Πετύ­χα­με τους στό­χους της επι­χεί­ρη­σης εξαι­ρε­τι­κά”, δήλω­σε ο Νετα­νιά­χου σε δημο­σιο­γρά­φους στο γενι­κό επι­τε­λείο του στρα­τού στο Τελ Αβίβ το οποίο επι­σκέ­φθη­κε για να ευχα­ρι­στή­σει τους αξιω­μα­τι­κούς για την επι­τυ­χία τους, έπει­τα από 11 ημέ­ρες πολύ­νε­κρων εχθρο­πρα­ξιών μετα­ξύ των ισραη­λι­νών δυνά­με­ων και της ισλα­μι­στι­κής Χαμάς που διοι­κεί στη Γάζα.

“Η Χαμάς δεν μπο­ρεί πλέ­ον να κρυ­φτεί”, πρό­σθε­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός, σε δηλώ­σεις που μετα­δό­θη­καν ζωντα­νά στην τηλε­ό­ρα­ση. “Εξο­ντώ­σα­με περισ­σό­τε­ρους από 200 τρο­μο­κρά­τες, μετα­ξύ τους 25 υψη­λό­βαθ­μα στελέχη”.

“Το ευρύ κοι­νό δεν γνω­ρί­ζει τα πάντα, ούτε η Χαμάς, αλλά όλα όσα πετύ­χα­με θα απο­κα­λυ­φθούν με την πάρο­δο του χρό­νου”, υποσχέθηκε.

Ο Ισραη­λι­νός πρω­θυ­πουρ­γός απεί­λη­σε τη Χαμάς με “νέους κανό­νες του παι­χνι­διού” σε περί­πτω­ση μελ­λο­ντι­κής στρα­τιω­τι­κής δρά­σης, λίγες ώρες μετά την έναρ­ξη της κατά­παυ­σης του πυρός μετα­ξύ των πλευρών.

Το Ισρα­ήλ θα απα­ντή­σει σκλη­ρά σε νέες επι­θέ­σεις με ρου­κέ­τες από τη Λωρί­δα της Γάζας, προει­δο­ποί­η­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός. “Αλλά­ξα­με την εξί­σω­ση όχι μόνο όσον αφο­ρά την επι­χεί­ρη­ση, αλλά και όσον αφο­ρά το μέλ­λον”, είπε.

“Εάν η Χαμάς νομί­ζει ότι θα δεχό­μα­στε να μας πυρο­βο­λεί, κάνει λάθος”, δήλω­σε ο Νετα­νιά­χου, ανα­γνω­ρί­ζο­ντας στο Ισρα­ήλ το δικαί­ω­μα να δολο­φο­νεί αδια­κρί­τως και να ασκεί κάθε μορ­φή βίας στους Παλαι­στι­νί­ους, όπως η σημε­ρι­νή επί­θε­ση της ισραη­λι­νής αστυ­νο­μί­ας κατά Παλαι­στι­νί­ων στην πλα­τεία των Τζαμιών.

Οι δηλώ­σεις του Νετα­νιά­χου δεί­χνουν το κρά­τος δολο­φό­νο απο­θρα­συ­μέ­νο τόσο από την στρα­τιω­τι­κή ισχύ του ένα­ντι των Παλαι­στι­νί­ων όσο και από τη στή­ρι­ξη που είχε όλες αυτές τις ημέ­ρες από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Επι­βε­βαιώ­νει το εύθραυ­στο και προ­σω­ρι­νό της εκε­χει­ρί­ας που εξαρ­τά­ται απ΄τα σχέ­δια και τις δια­θέ­σεις του ράτους δολο­φό­νου Ισραήλ.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Με τα μάτια των παι­διών (Βέρα Κλών­τζα-Για­κλο­βά – Φρά­νιο Κραλ)

 

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο