Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκλητικός Μητσοτάκης: Βλέπει… χαρούμενους εργάτες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη όταν θρήνησαν έναν νεκρό!

Ενα νεκρό συνά­δελ­φο θρή­νη­σαν στις 29 Μαΐ­ου οι μεταλ­λερ­γά­τες του Περά­μα­τος αλλά και πάλι ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης μίλη­σε για χαρού­με­νους εργα­ζό­με­νους στη ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κή ζώνη!

«Πήγα πριν από τις εκλο­γές και είδα τη ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κή ζώνη να σφύ­ζει πάλι από ζωή, με χαρού­με­νους εργα­ζό­με­νους οι οποί­οι παίρ­νουν καλούς μισθούς και, επι­τέ­λους, ατε­νί­ζουν το μέλ­λον με αισιο­δο­ξία» υπο­στή­ρι­ξε κατά την περιο­δεία του στην Σαλα­μί­να. Οι εργα­ζό­με­νοι στη Ζώνη προ­χώ­ρη­σαν σε απερ­γία για τον νεκρό εργά­τη και τους δυο τραυ­μα­τί­ες και μιλού­σαν για κέρ­δη βου­τηγ­μέ­να στο αίμα των εργα­τών, ενώ κατήγ­γει­λαν πως καμία κυβέρ­νη­ση, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τη ΝΔ, δεν έκα­ναν υπο­χρε­ω­τι­κή τη Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση Εργα­σί­ας που πέτυ­χαν με εννέα μήνες κινη­το­ποι­ή­σε­ων τόσο για αυξή­σεις στους μισθούς όσο και για μέτρα προ­στα­σί­ας της ζωής και της υγεί­ας τους.

Επι­πλέ­ον, ο Κ. Μητσο­τά­κης κρύ­βο­ντας τα 350 αντι­λαϊ­κά προ­α­παι­τού­με­να του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης που και ο ίδιος ανα­γνώ­ρι­σε σαν μνη­μό­νιο υπο­σχέ­θη­κε …καλύ­τε­ρους μισθούς. Ισχυ­ρί­στη­κε ότι «η επό­με­νη τετρα­ε­τία θα είναι η τετρα­ε­τία των καλύ­τε­ρων μισθών» και πως «θα φτά­σου­με το μέσο μισθό στην πατρί­δα μας στα 1.500 ευρώ και τον κατώ­τα­το μισθό στα 950 ευρώ». Ωστό­σο, σύμ­φω­να με έκθε­ση του ΟΟΣΑ το 2022 ο μέσος πραγ­μα­τι­κός μισθός μειώ­θη­κε κατά 7,4% λόγω του πληθωρισμού!

Υπο­στή­ρι­ξε ακό­μα πως «με αύξη­ση του αφο­ρο­λό­γη­του για κάθε παι­δί, ο σκο­πός μας είναι να στη­ρί­ξου­με πρώ­τα και πάνω απ’ όλα την ελλη­νι­κή οικο­γέ­νεια», της οποί­ας, όμως, το σπί­τι κιν­δυ­νεύ­ει από 700.000 πλει­στη­ρια­σμούς και το εισό­δη­μά της από την ακρί­βεια αφού η ΝΔ δεν δέχε­ται το αίτη­μα-ανα­κού­φι­ση του ΚΚΕ για κατάρ­γη­ση του ΦΠΑ στα βασι­κά είδη λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης και των ειδι­κών φόρων σε καύ­σι­μα και ενέργεια.

Μετά και τους θανά­τους ασθε­νών που περί­με­ναν ασθε­νο­φό­ρο υπο­στή­ρι­ξε πως «το ΕΣΥ θα αλλά­ξει όψη» αλλά δεν θα αλλά­ξει λογι­κή, δηλα­δή τη λογι­κή κόστους – οφέ­λους τους επι­χει­ρη­μα­τί­ες στην υγεία να θησαυ­ρί­ζουν από την ανά­γκη περί­θαλ­ψης του λαού και μέσω του κρα­τι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού. Δηλα­δή από τα χρή­μα­τα του φορο­λο­γού­με­νου λαού.

Ηταν απο­κα­λυ­πτι­κός λέγο­ντας πως «εμείς θα στη­ρί­ξου­με το Εθνι­κό Σύστη­μα Υγεί­ας, το δημό­σιο και δωρε­άν σύστη­μα υγεί­ας, και όπου χρειά­ζε­ται ‑προ­σέξ­τε, για­τί κι αυτό μπο­ρεί να γίνει, γίνε­ται ήδη σήμε­ρα που μιλά­με όπου χρειά­ζε­ται- η συνερ­γα­σία με τον ιδιω­τι­κό τομέα αυτή δεν πρό­κει­ται ποτέ να απο­βεί σε βάρος του ασφα­λι­σμέ­νου. Δωρε­άν θα είναι η παρο­χή υπη­ρε­σιών, είτε μιλά­με για το Εθνι­κό Σύστη­μα Υγεί­ας, είτε για υπη­ρε­σί­ες τις οποί­ες μπο­ρεί να παρέ­χει και ο ιδιω­τι­κός τομέ­ας συμπλη­ρω­μα­τι­κά προς το Εθνι­κό Σύστη­μα Υγείας».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο