Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκλητικό «ξέπλυμα» του σφαγέα Κόλιν Πάουελ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε προ­κλη­τι­κό «ξέπλυ­μα» του εγκλη­μα­τία πολέ­μου Κόλιν Πάου­ελ, του πρώ­ην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και αρχη­γού του γενι­κού επι­τε­λεί­ου των αμε­ρι­κα­νι­κών ενό­πλων δυνά­με­ων που πέθα­νε χθες, προ­βαί­νει με άρθρο το Αθη­ναϊ­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδήσεων.

Το κεί­με­νο του ΑΠΕ-ΜΠΕ επι­χει­ρεί μέσα σε λίγες γραμ­μές να πλέ­ξει το εγκώ­μιο του απο­θα­νό­ντα, απο­φεύ­γο­ντας να ανα­φέ­ρει τον πρω­τα­γω­νι­στι­κό ρόλο του Κ. Πάου­ελ σε μια σει­ρά ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις των ΗΠΑ (Πανα­μά, Αφγα­νι­στάν, Ιράκ) αλλά και στην εμπλο­κή του στην προ­ώ­θη­ση των σχε­δί­ων της CIA στην Κεντρι­κή Αμε­ρι­κή (Νικα­ρά­γουα), την στή­ρι­ξη στους τρο­μο­κρά­τες «Κόντρας», κλπ.

Ακό­μη και για την περι­βό­η­τη ομι­λία του Κ. Πάου­ελ, τον Φλε­βά­ρη του 2003 στο Συμ­βού­λιο Ασφα­λεί­ας του ΟΗΕ, το κεί­με­νο του ΑΠΕ προ­σπα­θεί να «λειά­νει» τις γωνί­ες γρά­φο­ντας, απο­φεύ­γο­ντας να γρά­ψει ευθέ­ως ότι ο τότε ΥΠΕΞ των ΗΠΑ εξα­πά­τη­σε, με ψέμα­τα και ανα­κρί­βειες, την διε­θνή κοι­νή γνώ­μη προ­κει­μέ­νου να δικαιο­λο­γή­σει έναν αιμα­τη­ρό πόλεμο.

Είναι εξί­σου ενδια­φέ­ρον ότι το άρθρο του ΑΠΕ δεν κάνει καθό­λου λόγο για τον πόλε­μο των ΗΠΑ στο Αφγα­νι­στάν το 2001, στον οποίο ο Πάου­ελ έπαι­ξε πρω­τα­γω­νι­στι­κό ρόλο και τα απο­τε­λέ­σμα­τα του οποί­ου τα βιώ­νει μέχρι και σήμε­ρα ο Αφγα­νι­κός λαός.

Αντί να ανα­φερ­θεί στην πραγ­μα­τι­κή ιστο­ρία του μακα­ρί­τη Πάου­ελ, το ΑΠΕ προ­τι­μά να παρου­σιά­ζει τις άκρως τιμη­τι­κές, όσο και ανού­σιες, δηλώ­σεις του σφα­γέα Τζόρτζ Μπους και του σημε­ρι­νού υπουρ­γού Άμυ­νας Λόιντ Όστιν για τον αποθανόντα.

Τι δια­φο­ρε­τι­κό να περι­μέ­νει κανείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ που ελέγ­χε­ται απευ­θεί­ας από το γρα­φείο του πρω­θυ­πουρ­γού; Έτσι κι αλλιώς «οι αμε­ρι­κα­νοί είναι φίλοι μας»…

Powell Killer Go Home

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο