Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα για την αποφυλάκιση του Γ. Πατέλη

Ο εισαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου Βασί­λης Πλιώ­τας ζήτη­σε μόλις καθα­ρο­γρα­φεί η από­φα­ση του Πεντα­με­λούς Εφε­τεί­ου Ανα­στο­λών Αθη­νών, με την οποία απο­φυ­λα­κί­στη­κε ο Γεώρ­γιος Πατέ­λης, πυρη­νάρ­χης της Νίκαιας της Χρυ­σής Αυγής, να του δια­βι­βα­στεί προ­κει­μέ­νου να εξε­τά­σει ένα χωρεί αναίρεση.

Ο Γιώρ­γος Πατέ­λης είχε κατα­δι­κα­στεί σε ποι­νή κάθειρ­ξης 10 ετών και δύο μηνών για τη συμ­με­το­χή του στη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσα τον Σεπτέμ­βριο του 2013. Το Πεντα­μέ­λες Εφε­τείο Ανα­στο­λών Αθη­νών απο­φάν­θη­κε ότι πρέ­πει να απο­φυ­λα­κι­στεί για λόγους υγεί­ας που αντι­με­τω­πί­ζει το παι­δί του. Συγκε­κρι­μέ­να, το Εφε­τείο κατά πλειο­ψη­φία, και με ένα εξορ­γι­στι­κό σκε­πτι­κό, έκρι­νε ότι ο Γιώρ­γος Πατέ­λης πλη­ροί τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις για χορή­γη­ση ανα­στο­λής της ποι­νής του έως την εκδί­κα­ση της υπό­θε­σής του.

Για την ιστο­ρία, ο πυρη­νάρ­χης της Χρυ­σής Αυγής στη Νίκαια που το βρά­δυ της δολο­φο­νί­ας Φύσ­σα οργά­νω­σε στο άψε-σβή­σε το τάγ­μα εφό­δου, αυτός με τον οποίο επι­κοι­νώ­νη­σε ο Ρου­πα­κιάς μόλις συνε­λή­φθη, αυτός που όρκι­ζε νεο­σύλ­λε­κτους χρυ­σαυ­γί­τες στη Νέδα, που έλε­γε πως «ό,τι κινεί­ται σφά­ζε­ται, αρκεί να πάρω το ok από τον Λαγό», έμει­νε στη φυλα­κή (μαζί με τον χρό­νο της προ­φυ­λά­κι­σης) 30 μήνες…

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο