Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκριματικά EURO 2024: Η «ώρα της αλήθειας» για την Εθνική

Η νίκη της Εθνι­κής επί της Ιρλαν­δί­ας στο Δου­βλί­νο, σε συν­δυα­σμό με την ήττα της Ολλαν­δί­ας από τη Γαλ­λία, δια­φο­ρο­ποί­η­σε… ορι­ζο­ντί­ως και καθέ­τως την κατά­στα­ση στο Β΄προκριματικό όμι­λο του EURO 2024.

Με ένα σενά­ριο που ούτε ο Γκου­στά­βο Πογέτ δεν θα είχε γρά­ψει καλύ­τε­ρα, η ελλη­νι­κή ομά­δα προ­σπέ­ρα­σε τους Ολλαν­δούς και έμει­νε μόνη δεύ­τε­ρη στη βαθ­μο­λο­γία, έστω με παι­χνί­δι περισ­σό­τε­ρο από τους «Ορά­νιε», την ώρα που οι «Μπλε» του Ντι­ντιέ Ντε­σάν προ­κρί­θη­καν και μαθη­μα­τι­κά στα τελι­κά της Γερμανίας.

Ο νέος βαθ­μο­λο­γι­κός συσχε­τι­σμός καθι­στά λοι­πόν «τελι­κό» τον αγώ­να της Ελλά­δας με τους «Ορά­νιε» από­ψε το βρά­δυ (16/10, 21:45) στην OPAP Arena, που ανα­μέ­νε­ται να γνω­ρί­σει μεγά­λες στιγμές.

Η Εθνι­κή χρειά­ζε­ται απα­ραι­τή­τως νίκη για να ελπί­ζει στη δεύ­τε­ρη θέση (και το δεύ­τε­ρο εισι­τή­ριο), αλλά ακό­μη κι αν φτά­σει τη δια­φο­ρά στους 6 βαθ­μούς με τους Ολλαν­δούς θα χρειά­ζε­ται και πάλι του­λά­χι­στον ένα βαθ­μό στον τελευ­ταίο (εντός έδρας) αγώ­να της, με την αδιά­φο­ρη Γαλλία.

Αυτό συμ­βαί­νει επει­δή το πρό­γραμ­μα της ομά­δας του Ρόναλντ Κού­μαν στη συνέ­χεια (Ιρλαν­δία εντός, Γιβραλ­τάρ εκτός) θα είναι πολύ δύσκο­λο να μην απο­φέ­ρει 6 βαθ­μούς στους Ολλαν­δούς, που υπερ­τε­ρούν στην ισο­βαθ­μία της Ελλά­δας μετά τη νίκη τους με 3–0 στο Αϊντ­χό­φεν, εκτός κι αν η «γαλα­νό­λευ­κη» ισο­φα­ρί­σει ή υπερ­κα­λύ­ψει τη δια­φο­ρά στα γκολ απέ­να­ντι στην αντί­πα­λό της, κάτι που αντι­κει­με­νι­κά είναι πολύ δύσκολο.

Στη συνέ­ντευ­ξη Τύπου, ο Γκου­στά­βο Πογέτ έδω­σε τον τόνο της ανα­μέ­τρη­σης, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι ο αγώ­νας με τους «Ορά­νιε» είναι ο μεγα­λύ­τε­ρος στην έως τώρα πορεία του στο αντι­προ­σω­πευ­τι­κό συγκρότημα.

«Είναι το μεγα­λύ­τε­ρο παι­χνί­δι μας, πολύ σημα­ντι­κό αυτό με το Κόσο­βο στο Nations League, αλλά το ξεπερ­νά­ει. Έχου­με το μομέ­ντουμ και θα παί­ξου­με το παι­χνί­δι. Οι παί­κτες είναι εντά­ξει, δεν έχου­με πολ­λούς τραυ­μα­τί­ες, δεν έχου­με δικαιο­λο­γί­ες και πάμε να παί­ξου­με. Είμα­στε έτοι­μοι, οι ποδο­σφαι­ρι­στές περι­μέ­νουν να παί­ξουν το παι­χνί­δι», τόνι­σε ο Ουρου­γουα­νός εκλέκτορας.

Ως προς την ενδε­κά­δα, το πιθα­νό­τε­ρο είναι ο Πογέτ να ξεκι­νή­σει με έναν αμυ­ντι­κό μέσο, κι αυτός θα είναι ο Κουρ­μπέ­λης ή ο Σιώ­πης, με Μάντα­λο και Μπα­κα­σέ­τα μπρο­στά του. Οι υπό­λοι­ποι της ενδε­κά­δας, κατά πάσα πιθα­νό­τη­τα, θα είναι οι ίδιοι με την Ιρλαν­δία, δηλα­δή οι Βλα­χο­δή­μος, Ρότα, Τσι­μί­κας, Μαυ­ρο­πά­νος, Μάντα­λος, Πέλ­κας, Μασού­ρας και Γιακουμάκης.

Διαι­τη­τής της ανα­μέ­τρη­σης θα είναι ο 40χρονος Ισπα­νός και κατη­γο­ρί­ας Elite Αλε­χά­ντρο Ερνά­ντεθ Ερνά­ντεθ, που θα διευ­θύ­νει για πρώ­τη φορά παι­χνί­δι του ελλη­νι­κού αντι­προ­σω­πευ­τι­κού συγκρο­τή­μα­τος. Βοη­θούς θα έχει τους συμπα­τριώ­τες του Χοσέ Ναρά­νιο και Ντιέ­γκο Σάν­τσες Ρόχο, ενώ καθή­κο­ντα τέταρ­του διαι­τη­τή θα εκτε­λέ­σει ο Χοσέ Λουίς Μουνουέρα.

Η βαθμολογία του Β’ ομίλου:

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο