Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ “ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ” ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ “ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ” ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟΝ “ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ”

Το εικα­στι­κό και συλ­λε­κτι­κό Ημε­ρο­λό­γιο 2022 του Κώστα Ευαγ­γε­λά­του, με τίτλο “Συμ­βο­λι­κές Μορ­φές” θα παρου­σια­στεί την Τρί­τη 22 Φεβρουα­ρί­ου 2022, ώρα 19.00 στον “Κήπο του Μου­σεί­ου” του Αρχαιο­λο­γι­κού Μου­σεί­ου, Πατη­σί­ων 44 στην Αθήνα.

Την παρου­σί­α­ση συντο­νί­ζει και θα προ­λο­γί­σει ο εκδό­της Βασί­λης Χατζηιακώβου.

Ο Κώστας Ευαγ­γε­λά­τος, ζωγρά­φος, λογο­τέ­χνης, θεω­ρη­τι­κός τέχνης θα ανα­λύ­σει αισθη­τι­κά τα έργα τέχνης που κοσμούν τον κάθε μήνα του Ημερολογίου.

Η είσο­δος θα επι­τρέ­πε­ται μόνο σύμ­φω­να με τις οδη­γί­ες του ΕΟΔΥ (επί­δει­ξη έγκυ­ρου πιστο­ποι­η­τι­κού εμβο­λια­σμού ή νόσησης)

Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ, ART CALENDAR 2022

 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2022, ART-EST.

Το νέο Ημε­ρο­λό­γιο του Κώστα Ευαγγελάτου,14 φύλ­λων, έχει στο εξώ­φυλ­λο την σύν­θε­ση “Η ασπί­δα της ελευ­θε­ρί­ας” και στο οπι­σθό­φυλ­λο την σύν­θε­ση “Ενο­ρα­μα­τι­κό βλέμ­μα”. Η θεμα­το­γρα­φία στις 12 σελί­δες με τους αντί­στοι­χους μήνες περι­λαμ­βά­νει χαρα­κτη­ρι­στι­κά ζωγρα­φι­κά έργα του καλ­λι­τέ­χνη με μορ­φές και σύμ­βο­λα από τις επε­τεια­κές εκθέ­σεις που επι­με­λή­θη­κε αφιε­ρω­μέ­νες στα 200 χρό­νια από την Επα­νά­στα­ση του 1821, με έμφα­ση στο διε­θνές κίνη­μα του “Βυρω­νι­σμού”, σε δύο εκθε­σια­κές φάσεις στη Σύγ­χρο­νη Πινα­κο­θή­κη Villa Ροδό­πη καθώς και έργα συμ­με­το­χής του στις μεγά­λες ομα­δι­κές επε­τεια­κές εκθέ­σεις που διορ­γά­νω­σε το ΕΕΤΕ και άλλοι φορείς στην Αθή­να και την Πάτρα.

Επί­σης περι­λαμ­βά­νει συνειρ­μι­κές και εννοιο­λο­γι­κές συν­θέ­σεις της πρό­σφα­της δου­λειάς του με γεω­με­τρι­κές χαρά­ξεις στο χώρο και ανα­γρα­φές εννοιών.

Τα έργα παρου­σιά­ζο­νται ένθε­τα σε φόντα από άλλες ζωγρα­φι­κές αφη­ρη­μέ­νες συν­θέ­σεις και εικό­νες από ζωντα­νά εικα­στι­κά περι­βάλ­λο­ντα του Κώστα Ευαγ­γε­λά­του, φωτο­γρα­φί­ες από αγριο­λού­λου­δα, φύλ­λα, βότσα­λα, σκου­ριές και ουρά­νια νεφε­λο­γρα­φι­κά τοπία του Ιονί­ου, που ανα­δει­κνύ­ουν έντε­χνα τις επι­λεγ­μέ­νες αισθη­τι­κές απο­κρυ­σταλ­λώ­σεις για κάθε μήνα της νέας χρονιάς.

Την έκδο­ση, που έγι­νε με καλ­λι­τε­χνι­κό υλι­κό από το Αρχείο Fototanism, επι­με­λή­θη­κε και εκτύ­πω­σε ο Ελευ­θέ­ριος Καρτέρης.

Η φωτο­γρά­φη­ση των ζωγρα­φι­κών έργων του Κώστα Ευαγ­γε­λά­του έγι­νε από τον συνερ­γά­τη του στο ART STUDIO EST, Ντά­νυ Μαρτζώκα.

Ο ιστο­ρι­κός της τέχνης, καθη­γη­τής Στέ­λιος Λυδά­κης ανα­φέ­ρει σε κεί­με­νο του: Ο καλ­λι­τέ­χνης Κώστας Ευαγ­γε­λά­τος συμπλέ­κει αυτά που του απο­κα­λύ­πτο­νται, με την προ­σω­πι­κή βίω­ση και μάλι­στα με την ελευ­θε­ρία εκεί­νη, που απο­ζη­τά και βρί­σκει, εκεί που δεν υπάρ­χουν όρια και περιο­ρι­σμοί. Απλά αξιο­ποιού­νται οι αφορ­μές που προ­σφέ­ρουν κάποια τονι­σμέ­να φωτει­νά σημεία, για να μορ­φο­ποι­η­θεί ένα σχή­μα, ένα πρό­σω­πο και η αφη­ρη­μέ­νη εικό­να να απο­κτή­σει υπό­στα­ση κατα­νοη­τή. Χρώ­μα και σχή­μα­τα, φωτει­νά και σκο­τει­νά σημεία μετου­σιώ­νο­νται θαρ­ρείς σε νότες μιας υπερ­κό­σμιας παρ­τι­τού­ρας, που μετα­φρά­ζε­ται άμε­σα σε μου­σι­κή συμ­φω­νία, με τον χαρα­κτή­ρα προ­σω­πι­κών ιδε­ο­μορ­φι­κών συλλήψεων.

“ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ” ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΠΑΤΗΣΙΩΝ 44, ΑΘΗΝΑ.

(πλη­ρο­φο­ρί­ες: 210 7294259, 6944621286)

Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2022, ΕΞΩΦΥΛΛΟ

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο