Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρωτομαγιά στην Κούβα: από μια παλιά γνώριμη του “Ατέχνως” _με τη σωστή πλευρά της ιστορίας

Η είδη­ση: Granma: όπως και να το δεις, η Κού­βα είναι με τη σωστή πλευρά
Η Ελλη­νί­δα Γεωρ­γία Καλα­μπο­κά ήρθε με την κόρη της για να συμ­με­τά­σχει στις δρά­σεις της φετι­νής πρω­το­μα­γιάς στην Κού­βα, που για αμφό­τε­ρες απο­τε­λεί μια ευχή που έγι­νε πραγματικότητα

Απο­τε­λούν κομ­μά­τι της XVII Διε­θνούς Ταξιαρ­χί­ας Εθε­λο­ντι­κής Εργα­σί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης 1η Μαΐ­ου, που συγκε­ντρώ­νει 300 άτο­μα από 24 έθνη, με αφορ­μή τον εορ­τα­σμό της Παγκό­σμιας Ημέ­ρας των Εργαζομένων

«Με ενδια­φέ­ρουν οι λεπτο­μέ­ρειες για τις αντι­ξο­ό­τη­τες που αντι­με­τω­πί­ζουν οι Κου­βα­νοί λόγω του σκλη­ρού εμπάρ­γκο», απο­κά­λυ­ψε η Γεωρ­γία, η οποία εξέ­φρα­σε την επι­θυ­μία της να μετα­δώ­σει τις εμπει­ρί­ες της στους συνα­δέλ­φους της στο Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα, σε μια ειδι­κή εκδή­λω­ση που θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν και στις μετέ­πει­τα δημοσιεύσεις.

 

«Θέλου­με να συντο­νί­σου­με μια ομά­δα για όλα εκεί­να τα μέλη της μπρι­γά­δας που, σε παγκό­σμιο επί­πε­δο, έχουν συμ­με­τά­σχει στην brigada 1ro de Mayo και κάποια στιγ­μή να επι­νο­ή­σου­με μαζί τρό­πους να συνε­χί­σου­με την αλλη­λεγ­γύη», εξή­γη­σε.

Η κόρη της Aλε­ξάν­δρα θέλει να διευ­ρύ­νει τις γνώ­σεις της για το έργο που ονο­μά­ζε­ται Tarea Vida (σσ. ένα Κρα­τι­κό Σχέ­διο στο νησί της επα­νά­στα­σης για την αντι­με­τώ­πι­ση της κλι­μα­τι­κής αλλα­γής, που βασί­ζε­ται σε διε­πι­στη­μο­νι­κή βάση, σε 73 κου­βα­νι­κούς δήμους _63 από αυτούς σε παρά­κτιες περιο­χές), για τη φρο­ντί­δα και την προ­στα­σία του περι­βάλ­λο­ντος, επει­δή ως κτη­νί­α­τρος είναι αφο­σιω­μέ­νη και στη μελέ­τη για τη δια­τή­ρη­ση της άγριας ζωής.

«Στην Αθή­να παρα­κο­λού­θη­σα την προ­βο­λή ενός σχε­τι­κού ντο­κι­μα­ντέρ και εκτι­μώ ιδιαί­τε­ρα την κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή που εφαρ­μό­στη­κε στην Κού­βα για τον μετρια­σμό των συνε­πειών των φυσι­κών κατα­στρο­φών, της κλι­μα­τι­κής αλλα­γής και του φαι­νο­μέ­νου του θερ­μο­κη­πί­ου», είπε το κορίτσι.
Σχο­λί­α­σε ότι έχει εργα­σια­κή εμπει­ρία σε Κόστα Ρίκα, Αγγλία και Ελλά­δα και δια­βε­βαιώ­νει ότι το μεγα­λύ­τε­ρο πρό­βλη­μα για τη δια­τή­ρη­ση της άγριας ζωής είναι η ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της γης και η εγκα­τά­στα­ση εται­ρειών για την εκμε­τάλ­λευ­ση των φυσι­κών πόρων.

Για αυτήν, τα θέμα­τα της οικο­λο­γί­ας ακο­λου­θού­νται από άτο­μα καλής θέλη­σης που ενδια­φέ­ρο­νται για την προ­στα­σία της φύσης, βασι­σμέ­να σε ερευ­νη­τι­κά έργα που χρη­μα­το­δο­τού­νται από διά­φο­ρες ακα­δη­μί­ες, με χρη­μα­το­δό­τη­ση και πόρους που «ποτέ δεν είναι αρκε­τοί και χρο­νι­κά περιο­ρι­σμέ­νοι».

Όπως στις περισ­σό­τε­ρες δίκαιες αιτί­ες, η Κού­βα είναι επί­σης ένα παρά­δειγ­μα φρο­ντί­δας για τη φύση, ανα­γνω­ρί­ζουν και παρα­δέ­χο­νται ότι αυτό ήταν το πνεύ­μα που τους ενθάρ­ρυ­νε να έρθουν, εκτός από το να επι­βε­βαιώ­σουν, σε πρώ­το πρό­σω­πο και να μοι­ρα­στούν, όλο τον ενθου­σια­σμό της εργα­τι­κής τάξης που βγαί­νει στους δρό­μους της χώρας κάθε 1η του Μάη.

Κού­βα 🎈Πρω­το­μα­γιά 🎈Ενό­ψει της γενι­κής επί­θε­σης, ακό­μα πιο μεγά­λη ενό­τη­τα των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το Ατέχνως
Google News, Facebook _Twitter

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο