Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόκληση! Στον κατάλογο της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων η εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή»

Την προ­κλη­τι­κή έγκρι­ση της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης «Χρυ­σή Αυγή» απο­φά­σι­σε η Γενι­κή Διεύ­θυν­ση Εσω­τε­ρι­κών και Ηλε­κτρο­νι­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών δια του προϊ­στα­μέ­νου της, Θεό­δω­ρου Οικονόμου.

Όπως δια­βά­ζου­με στο ΦΕΚ με ημε­ρο­μη­νία 5 Απρι­λί­ου 2023 και Αρ. Φύλ­λου 2196, η Χρυ­σή Αυγή συμπε­ρι­λαμ­βά­νε­ται στον κατά­λο­γο των συν­δυα­σμών που δικαιού­νται κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης με το συνο­λι­κό ποσό αυτής να ανέρ­χε­ται στα 207.291,67€ (172.743,06€ για την τακτι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση και 34.548,61€ για την οικο­νο­μι­κή επι­μορ­φω­τι­κή χρηματοδότηση).

Η από­φα­ση γρά­φει μετα­ξύ άλλων τα εξής:

«Γ. Ανα­στέλ­λε­ται, δυνά­μει των σχε­τι­κών 1ε, 5 και 6, η κατα­βο­λή ποσού 172.743,06€ για την τακτι­κή κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση και ποσού 34.548,61€ για την κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση για ερευ­νη­τι­κούς και επι­μορ­φω­τι­κούς λόγους στο δικαιού­χο κόμ­μα «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ήτοι εν συνό­λω ποσού 207.291,67€ στο δικαιού­χο κόμ­μα «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ –ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Μάλι­στα, η από­φα­ση αυτή, ενώ υπο­γρά­φη­κε στις 22 Φλε­βά­ρη 2023, δημο­σιεύ­θη­κε στο ΦΕΚ στις 5 Απρί­λη, κάτι που σημαί­νει ότι κρα­τή­θη­κε μυστι­κή για 45 ημέρες.

Αλγει­νή εντύ­πω­ση προ­κα­λεί επί­σης ο χαρα­κτη­ρι­σμός της Χρυ­σής Αυγής ως «δικαιού­χο κόμ­μα», ένας χαρα­κτη­ρι­σμός που αν μη τι άλλο ρίχνει νερό στο μύλο της επι­χει­ρη­μα­το­λο­γί­ας της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, δίνο­ντάς της το δικαί­ω­μα να πανη­γυ­ρί­ζει στην ιστο­σε­λί­δα της εξαι­τί­ας της μη ολο­κλή­ρω­σης της τελε­σί­δι­κης κατα­δί­κης της.

Δια­βά­στε το ΦΕΚ εδώ.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο