Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόωρες εκλογές σήμερα στο Ισραήλ

Με το «μπο­να­μά» του Αμε­ρι­κα­νού Προ­έ­δρου, Ντ. Τραμπ, στον Ισραη­λι­νό πρω­θυ­πουρ­γό, Μπέν­τζα­μιν Νετα­νιά­χου, που αφο­ρά το χαρα­κτη­ρι­σμό του ιρα­νι­κού στρα­τού ως τρο­μο­κρα­τι­κής οργά­νω­σης, καλού­νται σήμε­ρα οι Ισραη­λι­νοί στις κάλ­πες  για να εκλέ­ξουν νέα Βου­λή και κυβέρ­νη­ση σε συν­θή­κες οξυ­μέ­νης ενδο­α­στι­κής πόλω­σης και κλι­μά­κω­σης της κατο­χι­κής βίας σε βάρος του Παλαι­στι­νια­κού λαού.

Οι εκλο­γές θα κρί­νουν εάν θα συνε­χι­στεί η μακρό­χρο­νη από­λυ­τη κυριαρ­χία του Μπε­νια­μίν Νετα­νιά­χου στο πολι­τι­κό σκη­νι­κό της χώρας ή αν ήρθε η ώρα της αλλα­γής με τον νέο πολι­τι­κό- από­στρα­το στρα­τη­γό-Μπέ­νι Γκαντς. Περί­που 6,3 εκα­τομ­μύ­ρια ψηφο­φό­ροι καλού­νται στις κάλ­πες ως τις 22:00 (τοπι­κή ώρα και ώρα Ελλά­δας) για να ανα­δεί­ξουν τα 120 μέλη της επό­με­νης Κνέ­σετ, της ισραη­λι­νής εθνι­κής αντιπροσωπείας.

Οι πρό­ω­ρες βου­λευ­τι­κές εκλο­γές έχουν προ­σλά­βει ήδη εδώ και και­ρό χαρα­κτή­ρα δημο­ψη­φί­σμα­τος υπέρ ή κατά του «Μπί­μπι», όπως απο­κα­λούν οι συμπα­τριώ­τες του τον Νετα­νιά­χου, στην εξου­σία δεκα­τρία χρό­νια και πλέον.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο