Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πτώση μαχητικού αεροσκάφους F‑16 στη θαλάσσια περιοχή της Ψαθούρας

Σε συνα­γερ­μό βρέ­θη­καν το μεση­μέ­ρι της Τετάρ­της οι Ένο­πλες Δυνά­μεις καθώς στις 13:33 κατέ­πε­σε ένα μονο­θέ­σιο  F‑16 Block 52+ της Πολε­μι­κής Αερο­πο­ρί­ας σε θαλάσ­σια περιο­χή στη νήσο Ψαθού­ρα που βρί­σκε­ται μετα­ξύ Χαλ­κι­δι­κής και Αλοννήσου.

Σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες ο πιλό­τος εγκα­τέ­λει­ψε το μαχη­τι­κό αερο­σκά­φος το οποίο κατέ­πε­σε κάτω από αδιευ­κρί­νι­στες μέχρι τώρα συν­θή­κες. Στην περιο­χή βρέ­θη­κε Super Puma το οποίο τον περισυνέλλεξε.

artis-55521

Ο πιλό­τος ανα­μέ­νε­ται να μετα­φερ­θεί αρχι­κά στη Λήμνο για την παρο­χή πρώ­των βοη­θειών και από εκεί στην συνέ­χεια στο 251 Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Αεροπορίας.

Το F‑16 είχε απο­γειω­θεί από τη Λάρι­σα και βρι­σκό­ταν σε σχη­μα­τι­σμό μαζί με άλλα τέσ­σε­ρα μαχη­τι­κά αεροσκάφη.

Η ανα­κοί­νω­ση του Γενι­κού Επι­τε­λεί­ου Αεροπορίας

«Την Τετάρ­τη 20 Μαρ­τί­ου 2024 και ώρα 13:29 μονο­θέ­σιο αερο­σκά­φος F‑16 Block 52+ της 337 Μοί­ρας, της 110 Πτέ­ρυ­γας Μάχης (ΠΜ) που εκτε­λού­σε εκπαι­δευ­τι­κή πτή­ση, κατέ­πε­σε στη θαλάσ­σια περιο­χή Ψαθού­ρας. Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται επι­χεί­ρη­ση έρευ­νας – διά­σω­σης για τον χει­ρι­στή. Στην περιο­χή σπεύ­δει 1 ελι­κό­πτε­ρο Super Puma από την 130 Σμη­ναρ­χία Μάχης, 1 ελι­κό­πτε­ρο S‑70 του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού, 1 CL-415 από την 113ΠΜ, κατευ­θύ­νε­ται στην περιο­χή η Φρε­γά­τα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγί­στη ετοι­μό­τη­τα 1 C‑130».

anakoinosi-gea-6

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο