Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πυλαία – Χορτιάτης: «Big Brother» με drone πάνω από τα σπίτια μας; Ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς το δήμαρχο

Το ζήτη­μα της πτή­σης drone πάνω από κατοι­κη­μέ­νες περιο­χές του Δήμου Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη θέτουν με ερώ­τη­σή τους προς τον δήμαρ­χο Ιγν. Καϊ­τε­ζί­δη οι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης».

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, στην ερώ­τη­σή τους, οι εκλεγ­μέ­νοι της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Οδυσ­σέ­ας Μάαι­τα, Νίκος Μότ­τας και Γιάν­νης Σαρι­δά­κης αναφέρουν:

«Τις τελευ­ταί­ες εβδο­μά­δες στον ενα­έ­ριο χώρο του Δήμου μας πετά­νε drones τα οποία, του­λά­χι­στον στην περιο­χή της ΔΕ Πανο­ρά­μα­τος, απο­γειώ­νο­νται και προ­σγειώ­νο­νται στο κτή­ριο του Δημαρ­χεί­ου. Με βάση τα Δελ­τία Τύπου του Δήμου, τα drones έχουν σκο­πό την δασο­προ­στα­σία, όμως, τα βλέ­που­με καθη­με­ρι­νά να κινού­νται πάνω από κατοι­κη­μέ­νες περιο­χές, πάνω από αυλές και μπαλ­κό­νια, ακό­μα και πάνω από τα σχο­λεία. Συνέ­πεια των παρα­πά­νω είναι πολ­λοί κάτοι­κοι να προ­βλη­μα­τί­ζο­νται σε σχέ­ση με την δια­σφά­λι­ση των προ­σω­πι­κών τους δεδο­μέ­νων ενώ σε ορι­σμέ­νες περιο­χές υπάρ­χει ενό­χλη­ση και για ηχορύπανση».

Οι δημ. Σύμ­βου­λοι της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» ζητούν να μάθουν το νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο στο οποίο βασί­ζε­ται η συγκε­κρι­μέ­νη δρά­ση του δήμου, τους στό­χους και τις αρχές λει­τουρ­γί­ας της, καθώς και αν υπάρ­χει άδεια από την Υπη­ρε­σία Πολι­τι­κής Αερο­πο­ρί­ας. Επι­πλέ­ον, ζητούν να ενη­με­ρω­θούν αρμο­δί­ως «αν έχει εκπο­νη­θεί μελέτη/εκτίμηση αντί­κτυ­που προ­στα­σί­ας προ­σω­πι­κών δεδο­μέ­νων» και που απο­θη­κεύ­ο­νται τα δεδο­μέ­να που συλ­λέ­γο­νται από τα drones.

Θεσ­σα­λο­νί­κη: Δυνα­μι­κή εκδή­λω­ση της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη ενό­ψει δημο­τι­κών εκλογών

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο