Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πυρκαγιά στις Κεχριές: Πολλές διάσπαρτες εστίες, με διαρκείς αναζωπυρώσεις

“Μπο­ρεί πλέ­ον να μην υπάρ­χει ενερ­γό μέτω­πο, αλλά η πυρ­κα­γιά στις Κεχριές συνε­χί­ζει να έχει πολ­λές διά­σπαρ­τες εστί­ες σε μια μεγά­λη περί­με­τρο, με διαρ­κείς ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις”, επι­ση­μαί­νει στο Αθη­ναϊ­κό — Μακε­δο­νι­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σε­ων, ο εκπρό­σω­πος Τύπου της Πυρο­σβε­στι­κής, Βασί­λης Βαθρα­κο­γιάν­νης. Ανα­φέ­ρει ακό­μη, ότι σε λίγο ανα­μέ­νε­ται να αφι­χθούν, από τη Θεσ­σα­λο­νί­κη, στις Κεχριές, 35 άτο­μα, μέλη πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, που ταξι­δεύ­ουν με μισθω­μέ­νο αερο­σκά­φος της Γενι­κής Γραμ­μα­τεί­ας Πολι­τι­κής Προστασίας.

Τα ενα­έ­ρια μέσα και ειδι­κό­τε­ρα τα 6 ελι­κό­πτε­ρα και τα 2 αερο­σκά­φη που πραγ­μα­το­ποιού­σαν ρίψεις νερού απο­σύρ­θη­καν μόλις νύχτω­σε, ενώ με το πρώ­το φως της νέας ημέ­ρας θα είναι έτοι­μα, εφ΄ όσον χρεια­στεί, να επι­χει­ρή­σουν εκ νέου.

Παράλ­λη­λα, στη διάρ­κεια της νύχτας ανα­μέ­νε­ται να ανα­νε­ω­θούν οι πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις, ώστε να είναι ξεκού­ρα­στοι οι πυρο­σβέ­στες. Αυτή την ώρα επι­χει­ρούν στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή 143 πυρο­σβέ­στες με 42 οχή­μα­τα, ειδι­κό μηχα­νο­κί­νη­το πυρο­σβε­στι­κών επι­χει­ρή­σε­ων, δέκα πεζο­πό­ρα τμή­μα­τα, εθε­λο­ντές και υδρο­φό­ρες ΟΤΑ.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται, τέλος, ότι όπως δήλω­σε νωρί­τε­ρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρ­χος Κοριν­θί­ων, Βασί­λης Νανό­που­λος, έχει προ­χω­ρή­σει η προ­λη­πτι­κή εκκέ­νω­ση του οικι­σμού Αθί­κια Κοριν­θί­ας και ενός οικο­τρο­φεί­ου για άτο­μα με ανα­πη­ρί­ες που λει­τουρ­γεί στην ίδια περιοχή.

korinthos2 korinthos3 korinthos4

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο