Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ: ΤΡΑΓΩΔΙΑ με την πτώση Καναντέρ στον Πλατανιστό — ΝΕΚΡΟΙ οι δυο χειριστές του

Το χει­ρό­τε­ρο σενά­ριο επι­βε­βαιώ­θη­κε ανα­φο­ρι­κά με την τύχη των δύο χει­ρι­στών του Κανα­ντέρ που κατέ­πε­σε γυρω στις 3 μ.μ., κοντά στο χωριό Πλα­τα­νι­στός, ενώ επι­χει­ρού­σε για την κατά­σβε­ση της πυρ­κα­γιάς στην Κάρυστο.

Όπως ανα­κοί­νω­σε λίγο μετά τις 6 μ.μ. το Υπουρ­γείο Εθνι­κής Άμυ­νας: «Την Τρί­τη 25 Ιου­λί­ου 2023 και ώρα 14:52 αερο­σκά­φος τύπου CL-215 της 355 Μοί­ρας Τακτι­κών Μετα­φο­ρών της 112 Πτέ­ρυ­γας Μάχης, κατέ­πε­σε, κατά τη διάρ­κεια αερο­πυ­ρό­σβε­σης, στον Πλα­τα­νι­στό Ευβοί­ας με συνέ­πεια τον θανά­σι­μο τραυ­μα­τι­σμό του κυβερ­νή­τη, Σμη­να­γού (Ι) Χρή­στου Μου­λά, 34 ετών και του συγκυ­βερ­νή­τη, Ανθυ­πο­σμη­να­γού (Ι) Περι­κλή Στε­φα­νί­δη, 27 ετών.»

Οι δύο χειριστές Π. Στεφανίδης και Χρ. Μουλάς

Οι δύο χει­ρι­στές Π. Στε­φα­νί­δης και Χρ. Μουλάς

Όπως δεί­χνει απο­κλει­στι­κό βίντεο της ΕΡΤ, το Κανα­ντέρ πραγ­μα­το­ποί­η­σε ρίψη σε δύσβα­το σημείο στο χωριό Πλα­τα­νι­στός όπου μαί­νε­ται ακό­μα η φωτιά, όμως στη συνέ­χεια φαί­νε­ται να χτυ­πά σε δέντρο, να χάνει ύψος και πέφτει πίσω από μία πλα­γιά, πριν ακο­λου­θή­σει μία μεγά­λη έκρηξη.

Τρα­γι­κά επί­και­ρη η Ερώ­τη­ση που κατέ­θε­σαν σήμε­ρα βου­λευ­τές του ΚΚΕ για μέτρα προ­στα­σί­ας των πυροσβεστών

Στη συνέ­χεια το Γενι­κό Επι­τε­λείο Αερο­πο­ρί­ας επι­βε­βαί­ω­σε την πτώ­ση του Κανα­ντέρ, προ­σθέ­το­ντας ότι στα συντρίμ­μια του αερο­σκά­φους διε­ξά­γο­νται για τους δύο Ιπτα­μέ­νους, στις οποί­ες συμ­με­τεί­χαν 1 ελι­κό­πτε­ρο SuperPuma και 1 ελι­κό­πτε­ρο ΑΒ-205 της Πολε­μι­κής Αερο­πο­ρί­ας, καθώς και 1 ελι­κό­πτε­ρο S‑70 του Πολε­μι­κού Ναυτικού.

Στο σημείο έσπευ­σε κλι­μά­κιο του ΚΚΕ με επι­κε­φα­λής τον Δημή­τρη Παρα­σκευά, δημο­τι­κό Σύμ­βου­λο Καρύ­στου με τη «Λαϊ­κή Συσπείρωση».
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο