Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πότε θα έχουμε ασφαλή εκτίμηση για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα — LIVE τα αποτελέσματα Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών

Στις 19:00 κλεί­νουν οι κάλ­πες και αμέ­σως θα αρχί­σουν να φτά­νουν τα πρώ­τα απο­τε­λέ­σμα­τα από τα πιο μικρά εκλο­γι­κά τμή­μα­τα με λίγους εγεγγραμένους.

Ολα τα εκλο­γι­κά τμή­μα­τα, όπως και στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές του Μαΐ­ου και του Ιου­νί­ου, έχουν εφο­δια­στεί με ένα τάμπλετ, το οποίο θα μετα­δώ­σει αμέ­σως το απο­τέ­λε­σμα υπέρ των συν­δυα­σμών, Δηλα­δή τι ψήφους πήρε ο κάθε συν­δυα­σμός που μετέ­χει στις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές. Και δεύ­τε­ρον, υπάρ­χει μία προ­τε­ραιο­ποί­η­ση, ένας δακτύ­λιος, σύστη­μα μονών ζυγών, προ­κει­μέ­νου οι δικα­στι­κοί αντι­πρό­σω­ποι στα μεν μονά τμή­μα­τα να ανοί­ξουν πρώ­τα την κάλ­πη των δημο­τι­κών εκλο­γών, στα δε ζυγά τμή­μα­τα πρώ­τα την κάλ­πη των περι­φε­ρεια­κών εκλο­γών, ώστε να είναι ομοιό­μορ­φη η ροή των απο­τε­λε­σμά­των που θα βλέ­που­με, που θα δού­με αύριο το βράδυ.

Εκτί­μη­ση ανα­μέ­νε­ται στις 22:00 – 22:20 από την Singular Logic για τις 13 περι­φέ­ρειες και τους 6 μεγα­λύ­τε­ρους δήμους (για Αθή­να, Θεσ­σα­λο­νί­κη, Πει­ραιά, Ηρά­κλειο, Πάτρα και Λάρισα).

Για τη σταυ­ρο­δο­σία θα υπάρ­χει σαφής εικό­να ‑ειδι­κά για τους μεγά­λους δήμους- μέχρι τα μεσά­νυ­χτα, οπό­τε και θα προ­χω­ρά η εσνωμάτωση.

Μπο­ρεί­τε να δεί­τε LIVE τα απο­τε­λέ­σμα­τα των εκλο­γών 2023 ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

Όπως είπε ο αρμό­διος υφυ­πουρ­γός κ. Λιβά­νιος: «Τώρα για δημο­τι­κούς συμ­βού­λους, εκ των πραγ­μά­των όταν συζη­τά­με για ψηφο­δέλ­τια που έχει 104, 110, 120 περί­που άτο­μα στα μεγά­λα ψηφο­δέλ­τια θα υπάρ­ξει μια καθυ­στέ­ρη­ση. Αλλά φαντά­ζο­μαι από τα μεσά­νυ­χτα θα αρχί­σου­με να έχου­με και ροή στους δημο­τι­κούς συμ­βού­λους. Σίγου­ρα στους μικρό­τε­ρους δήμους θα πάει πολύ πιο γρή­γο­ρα. Θα χρεια­στεί να περι­μέ­νου­με τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες για τις Αθή­να-Θεσ­σα­λο­νί­κη και τους άλλους μεγά­λους δήμους».

Οι Χαλα­σο­χώ­ρη­δες, Μια πολι­τι­κή σάτι­ρα του Αλέ­ξαν­δρου Παπαδιαμάντη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο