Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν την ΚΕ — Αποχωρήσεις και τακτικοί ελιγμοί

Λίγςες ώρες πριν την συνε­δρί­α­ση της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής (το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο) απο­χώ­ρη­σε από τον ΣΥΡΙΖΑ το στέ­λε­χός του και πρώ­ην υπουρ­γός του Πάνος Σκουρ­λέ­της δηλώ­νο­ντας ότι δια­φω­νεί καθώς «ο δρό­μος που έχει επι­λέ­γει είναι αδιέ­ξο­δος, κατα­στρο­φι­κός» και πως «δεν είμαι δια­τε­θει­μέ­νος να τον ακολουθήσω».

Ανα­φέ­ρει ακό­μα σε δήλω­σή του πως «τώρα πλέ­ον το σχέ­διο είναι απο­λύ­τως ξεκά­θα­ρο με προ­τά­σεις περί κοι­νής καθό­δου με το ΠΑΣΟΚ στις ευρω­ε­κλο­γές αλλά και “μετα­σχη­μα­τι­σμού” του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τη διά­χυ­ση του σε μια έννοια δημο­κρα­τι­κή παράταξη».

Επί­σης ανα­φέ­ρει ότι «επι­λέ­γω να συντα­χτώ με τις δεκά­δες των στε­λε­χών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που καθη­με­ρι­νά απο­χω­ρούν υπε­ρα­σπι­ζό­με­νοι την πολι­τι­κή τους αξιο­πρέ­πεια και αγω­νί­ζο­νται για ένα καλύ­τε­ρο κόσμο».

Εντός των επό­με­νων ωρών ανα­μέ­νε­ται αντί­στοι­χη επι­στο­λή από τον πρώ­ην πρό­ε­δρο της Βου­λής Νίκο Βού­τση. Πλη­ρο­φο­ρί­ες και δημο­σιεύ­μα­τα ανα­φέ­ρουν πως επί­κει­ται απο­χώ­ρη­ση και άλλων στε­λε­χών του ΣΥΡΙΖΑ πριν την συνε­δρί­α­ση της Κεντρι­κής Επιτροπής.

Διαγραφές με δημοψήφισμα θέλει ο Στ. Κασσελάκης

Σε δικό του τακτι­κό ελιγ­μό δημο­ψή­φι­σμα για τις δια­γρα­φές στε­λε­χών ανα­κοί­νω­σε ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέ­φα­νος Κασ­σε­λά­κης με ανάρ­τη­σή του στο Facebook.

Θα προ­τεί­νει την διε­ξα­γω­γή δημο­ψη­φί­σμα­τος το Σάβ­βα­το στην Κεντρι­κή Επι­τρο­πή και αν δεν περά­σει η πρό­τα­σή του τότε θα προ­χω­ρή­σει στο δημο­ψή­φι­σμα με αίτη­μα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως ανα­φέ­ρει «η αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση είναι άρρω­στη» με στε­λέ­χη «που προ­σβάλ­λουν το ίδιο τους το κόμ­μα, τους συντρό­φους τους, τον νόμι­μα εκλεγ­μέ­νο Πρό­ε­δρό τους» και πως «αύριο θα ζητή­σω από την Κεντρι­κή Επι­τρο­πή να απο­φα­σί­σει τη διε­ξα­γω­γή δημο­ψη­φί­σμα­τος απευ­θεί­ας από τα μέλη και τους φίλους του κόμ­μα­τος για την απο­πο­μπή των τεσ­σά­ρων στε­λε­χών που προ­σέ­βα­λαν βάναυ­σα όλους μας» και προ­σθέ­τει ότι «εάν η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή αρνη­θεί, θα προ­χω­ρή­σω στη διε­ξα­γω­γή του δημο­ψη­φί­σμα­τος με αίτη­μα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακρι­βώς όπως προ­βλέ­πει το κατα­στα­τι­κό μας».

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο