Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ροδος: Ανεξέλεγκτα παραμένουν τα τέσσερα μέτωπα της πυρκαγιάς στο νησί

Ξεκί­νη­σαν ξανά πριν από λίγη ώρα οι ρίψεις νερού από τα πυρο­σβε­στι­κά αερο­πλά­να, οι οποί­ες είχαν δια­κο­πεί προ­σω­ρι­νά λόγω του πυκνού καπνού που δυσχέ­ραι­νε το έργο των πιλό­των. Παράλ­λη­λα συνε­χί­ζο­νται οι προ­σπά­θειες των επί­γειων πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων και στα τέσ­σε­ρα μέτω­πα της φωτιάς στο νησί της Ρόδου.

Μέχρι αυτή τη στιγ­μή η κατά­στα­ση εξα­κο­λου­θεί να είναι δύσκο­λη και εκφρά­ζο­νται εύλο­γες ανη­συ­χί­ες για το μέγε­θος της καταστροφής.

Η Εφο­ρεία Αρχαιο­τή­των Δωδε­κα­νή­σου, λόγω της εξέ­λι­ξης της δασι­κής πυρ­κα­γιάς στην κεντρι­κή Ρόδο, προ­έ­βη σε προ­λη­πτι­κή απο­μά­κρυν­ση επι­σκε­πτών και εργα­ζο­μέ­νων από τον αρχαιο­λο­γι­κό χώρο της Καμεί­ρου, σήμε­ρα, Τετάρ­τη 19 Ιου­λί­ου 2023, έως το τέλος του ωρα­ρί­ου λει­τουρ­γί­ας του χώρου (20:00)

Στον πυρο­σβε­στι­κό σταθ­μό Απολ­λώ­νων συνε­δριά­ζει αυτή την ώρα το Συντο­νι­στι­κό Όργα­νο Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας Δωδε­κα­νή­σου για τη λήψη μέτρων αντι­με­τώ­πι­σης και απο­κα­τά­στα­σης των συνε­πειών της δασι­κής πυρκαγιάς.

Σε ό,τι αφο­ρά όσους εγκα­τέ­λει­ψαν τα χωριά Διμυ­λιά, Σάλα­κο, Ελε­ού­σα λόγω της προ­λη­πτι­κής εκκέ­νω­σης, ο Δήμος γνω­στο­ποί­η­σε πως βρί­σκο­νται σε πλή­ρη ετοι­μό­τη­τα κλι­μα­τι­ζό­με­νοι χώροι για τη φιλο­ξε­νία του κόσμου.

Όπως επί­σης ανα­κοι­νώ­θη­κε αύριο το πρωί θα βρί­σκο­νται στο νησί 7 ακό­μα πυρο­σβε­στι­κά οχή­μα­τα για να συν­δρά­μουν στην κατά­σβε­ση της πυρκαγιάς

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο