Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της

Προ­κα­ταρ­κτι­κή έρευ­να δια­τά­χθη­κε για τις συν­θή­κες θανά­του της 69χρονης σπι­το­νοι­κο­κυ­ράς της Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου, στην Πάτρα. Η οικο­γέ­νεια των τριών κορι­τσιών ζού­σε στο ισό­γειο ενώ η γυναί­κα στον δεύ­τε­ρο όροφο.

Την ίδια ώρα σε προ­χω­ρη­μέ­νο στά­διο βρί­σκο­νται οι έρευ­νες για τις συν­θή­κες θανά­του των δύο μικρό­τε­ρων παι­διών της οικο­γέ­νειας. Σύμ­φω­να με τα λεγό­με­να των ιατρο­δι­κα­στών, το πιθα­νό­τε­ρο είναι το νέο πόρι­σμα να υπο­στη­ρί­ζει ότι οι θάνα­τοι του εξά­μη­νου βρέ­φους και του 3,5 ετών κορι­τσιού προ­ήλ­θαν από ασφυξία.

Στο μικρο­σκό­πιο των ειδι­κών έχουν ξανα­μπεί τα δείγ­μα­τα που ελή­φθη­σαν κατά την αρχι­κή ιατρο­δι­κα­στι­κή εξέ­τα­ση των δύο μικρών παι­διών. Οι ιστο­λο­γι­κές και οι τοξι­κο­λο­γι­κές εξε­τά­σεις τους έχουν απο­κλεί­σει το ενδε­χό­με­νο ύπαρ­ξης της ουσί­ας που βρέ­θη­κε στην μεγα­λύ­τε­ρη αδελ­φή τους, της κετα­μί­νης, σύμ­φω­να με όσα έχουν πει δημό­σια μέχρι σήμε­ρα οι ιατρο­δι­κα­στές και δεί­χνουν δια­φο­ρε­τι­κό μηχα­νι­σμό θανά­του, από αυτόν της Τζωρτζίνας.

Εν τω μετα­ξύ αύριο απο­λο­γεί­ται στον ανα­κρι­τή η 33χρονη που κατη­γο­ρεί­ται για τη δολο­φο­νία της 9χρονης κόρης της. H γυναί­κα συνε­χί­ζει να κρα­τεί­ται στη ΓΑΔΑ και δεν ομο­λο­γεί τίπο­τα από όσα της κατα­λο­γί­ζο­νται. Σύμ­φω­να με τις διω­κτι­κές αρχές, από τέτοιου είδους ειδε­χθή εγκλή­μα­τα προη­γού­νται προ­πα­ρα­σκευα­στι­κές ενέρ­γειες και εκτι­μούν ότι η 33χρονη έκα­νε κάποια έρευ­να αγο­ράς ή προ­μή­θειας κετα­μί­νης, πριν τελι­κά την πάρει στα χέρια της. Γι’ αυτό και έχουν μπει στο μικρο­σκό­πιο οι ηλε­κτρο­νι­κές συσκευ­ές της κατη­γο­ρου­μέ­νης που κατα­σχέ­θη­καν στο σπί­τι της στην Πάτρα. Υπάρ­χει μάλι­στα η σκέ­ψη να ζητη­θεί η εκτα­φή της 9χρονης, για­τί μαζί της θάφτη­κε και το τάμπλετ του κορι­τσιού, στο οποίο ενδε­χο­μέ­νως να υπάρ­χουν στοιχεία.

Πηγή: ΕΡΤ

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο