Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Ισχυρίζεται ότι κατέλαβε γερμανικά Leopard και αμερικανικά Bradley

Οι ρωσι­κές ένο­πλες δυνά­μεις υπο­στή­ρι­ξαν σήμε­ρα, δίνο­ντας στη δημο­σιό­τη­τα και σχε­τι­κό βίντεο, πως κατέ­λα­βαν για πρώ­τη φορά στο μέτω­πο της Ουκρα­νί­ας γερ­μα­νι­κής κατα­σκευ­ής άρμα­τα μάχης Leopard και αμε­ρι­κα­νι­κής κατα­σκευ­ής τεθω­ρα­κι­σμέ­να οχή­μα­τα Bradley, τα οποία είχαν προ­σφέ­ρει στο Κίε­βο οι Δυτι­κοί για την αντε­πί­θε­σή του.

«Άρμα­τα μάχης Leopard και οχή­μα­τα μάχης πεζι­κού Bradley. Τώρα είναι λάφυ­ρά μας», ανέ­φε­ρε το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας μέσω της εφαρ­μο­γής Telegram. Συνό­δευ­σε το μήνυ­μα με ένα βίντεο, για το οποίο ανέ­φε­ρε πως τρα­βή­χτη­κε στο μέτω­πο της Ζαπο­ρί­ζια με κινη­τό τηλέ­φω­νο και στο οποίο εικο­νί­ζο­νται δύο άρμα­τα μάχης Leopard και δύο οχή­μα­τα μάχης Bradley που έχουν υπο­στεί ζημιές.

Το υπουρ­γείο επι­ση­μαί­νει πως οι μηχα­νές μερι­κών από τα οχή­μα­τα εξα­κο­λου­θούν να λει­τουρ­γούν, πράγ­μα που δεί­χνει πόσο γρή­γο­ρα τα εγκα­τέ­λει­ψαν τα ουκρα­νι­κά πλη­ρώ­μα­τά τους.

Στο μετα­ξύ, κατα­σβέ­σθη­κε η πυρ­κα­γιά που είχε εκδη­λω­θεί σήμε­ρα σε διυ­λι­στή­ριο της ρωσι­κής περι­φέ­ρειας Κρασ­νο­ντάρ, ανα­κοι­νώ­θη­κε από τις τοπι­κές αρχές.

Το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων RIA Novosti μετέ­δω­σε πως η πυρ­κα­γιά προ­κλή­θη­κε εξαι­τί­ας τεχνι­κής βλά­βης. Πρό­σθε­σε πως η λει­τουρ­γία του διυ­λι­στη­ρί­ου συνε­χί­ζε­ται κανονικά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο