Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Ο πρόεδρος της Lukoil έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το παράθυρο νοσοκομείου

Ο Ραβίλ Μαγκά­νοφ, ο πρό­ε­δρος της δεύ­τε­ρης μεγα­λύ­τε­ρης πετρε­λαϊ­κής εται­ρεί­ας της Ρωσί­ας, της Lukoil, έχα­σε σήμε­ρα τη ζωή του πέφτο­ντας από το παρά­θυ­ρο ενός νοσο­κο­μεί­ου της Μόσχας, όπως είπε στο Reuters μια πηγή που γνω­ρί­ζει την κατάσταση.

Κάποια ρωσι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης μετέ­δω­σαν επί­σης την είδη­ση για τον θάνα­το του 67χρονου Μαγκά­νοφ, ο οποί­ος είχε δια­τε­λέ­σει και αντι­πρό­ε­δρος της Lukoil, επι­κα­λού­με­να ανώ­νυ­μες πηγές.

Δεν υπήρ­ξε άμε­σα σχό­λιο από την πετρε­λαϊ­κή εταιρεία.

Ο Μαγκά­νοφ εργα­ζό­ταν στην Lukoil από το 1993, λίγο μετά την ίδρυ­σή της, επι­βλέ­πο­ντας τις δια­δι­κα­σί­ες διύ­λι­σης, παρα­γω­γής, έρευ­νας και εκμε­τάλ­λευ­σης, και το 2020 έγι­νε πρό­ε­δρός της.

Ο αδερ­φός του Ναΐλ είναι επι­κε­φα­λής της ρωσι­κής εται­ρεί­ας παρα­γω­γής πετρε­λαί­ου Tatneft.

Ο Μαγκά­νοφ ήταν στε­νός συνερ­γά­της ενός εκ των ιδρυ­τών της Lukoil, του Βαγκίτ Αλεκ­πέ­ροφ, πρώ­ην υφυ­πουρ­γού πετρε­λαί­ου της Σοβιε­τι­κής Ένω­σης, που παραι­τή­θη­κε από την θέση του προ­έ­δρου τον Απρί­λιο, μια εβδο­μά­δα αφού η Βρε­τα­νία τού επέ­βα­λε απα­γό­ρευ­ση ταξι­διών και πάγω­μα των περιου­σια­κών του στοιχείων.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι από τις αρχές Μαρ­τί­ου το διοι­κη­τι­κό συμ­βού­λιο της ρωσι­κής εται­ρεί­ας είχε ζητή­σει τον τερ­μα­τι­σμό της ρωσι­κής εισβο­λής στην Ουκρανία.

Επτά Ρώσοι ολι­γάρ­χες, αρκε­τοί εκ των οποί­ων δρα­στη­ριο­ποιού­νταν στους τομείς του πετρε­λαί­ου και του φυσι­κού αερί­ου, πέθα­ναν το 2022 υπό μυστη­ριώ­δεις συνθήκες.

Τον Μάιο, ο πρώ­ην επι­κε­φα­λής της Lukoil, ο Αλε­ξα­ντερ Σου­μπό­τιν, βρέ­θη­κε νεκρός στα 43 του χρόνια.

Τοπι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης ανέ­φε­ραν ότι υπέ­στη καρ­δια­κή προ­σβο­λή μετά την κατα­νά­λω­ση βαλε­ριά­νας, ενός βοτά­νου που σε κάποιους ανθρώ­πους πιθα­νόν να προ­κα­λέ­σει ανώ­μα­λο καρ­δια­κό ρυθμό.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο