Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Nαυπηγεί το πρώτο πολεμικό πλοίο με τεχνολογία stealth

Το πρώ­το πλοίο του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού που θα είναι πλή­ρως εξο­πλι­σμέ­νο με την τεχνο­λο­γία stealth ναυ­πη­γεί η Ρωσία.

H καρί­να της τελευ­ταί­ας τεχνο­λο­γί­ας κορ­βέ­τας που φέρει την ονο­μα­σία «Mercuri» (Ερμής) έχει κατα­σκευα­στεί πλή­ρως ενώ το σκά­φος ανα­μέ­νε­ται να εντα­χθεί στο Πολε­μι­κό Ναυ­τι­κό τον επό­με­νο χρό­νο, όπως δήλω­σαν πηγές της ναυ­πη­γο­κα­τα­σκευα­στι­κής βιο­μη­χα­νί­ας στο ρωσι­κό ειδη­σε­ο­γρα­φι­κό πρα­κτο­ρείο ΙRA.

Το πολε­μι­κό αυτό πλοίο θα εξο­πλι­σθεί με πυραύ­λους κρούζ, αντια­ε­ρο­πο­ρι­κούς πυραύ­λους και πυρο­βό­λα, ενώ θα είναι σε θέση να εντο­πί­ζει και να κατα­στρέ­φει υποβρύχια.

Η Ρωσία έχει κάνει σημα­ντι­κές επεν­δύ­σεις τα τελευ­ταία χρό­νια στο Πολε­μι­κό Ναυ­τι­κό της, σε μια προ­σπά­θεια εκσυγ­χρο­νι­σμού των ενό­πλων δυνά­με­ών της που είναι μέρος της πολι­τι­κής Πού­τιν για να αντε­πε­ξέλ­θει στις δυσκο­λί­ες που έχουν προ­κα­λέ­σει οι κυρώ­σεις της Δύσης.

Οι πολι­τι­κές σχέ­σεις της Ρωσί­ας με την Δύση βρί­σκο­νται στο χαμη­λό­τε­ρο σημείο από τότε που κατάρ­ρευ­σε η Σοβιε­τι­κή Ένω­ση το 1991.

Η Ρωσία ήδη έχει εφαρ­μό­σει μέρος της τεχνο­λο­γί­ας stealth σε κάποια από τα πολε­μι­κά της πλοία, αλλά όχι πλήρως.

Η κορ­βέ­τα «Mercuri» θα δια­θέ­τει την τεχνο­λο­γία που θα απορ­ρο­φά τα ραδιο­κύ­μα­τα και ένα ειδι­κό σχή­μα με ελά­χι­στες προ­ε­ξο­χές με ανοίγ­μα­τα στην επι­φά­νεια της, ενώ θα συν­δυά­ζει διά­φο­ρα υλι­κά και μια ειδι­κή βαφή.

Πηγή: Καθη­με­ρι­νή με πλη­ρο­φο­ρί­ες από Reuters

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο