Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρότζερ Γουότερς, Pink Floyd: «Τα Λευκά Κράνη είναι μια ψεύτικη οργάνωση που προπαγανδίζει για τους τζιχαντιστές και τους τρομοκράτες»

 Επιμέλεια Πάνος Αλεπλιώτης //

O μπα­σί­στας των Pink Floyd, Roger Waters, κατά τη διάρ­κεια συναυ­λί­ας του την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή 13/4 στη Βαρ­κε­λώ­νη, καταγ­γέλ­λει ότι τα «Λευ­κά Κρά­νη» είναι μια «ψεύ­τι­κη οργά­νω­ση» που παρέ­χει την προ­πα­γάν­δα της στους «τζι­χα­ντι­στές και στους τρομοκράτες».

Ο γνω­στός καλ­λι­τέ­χνης μπρο­στά σε 17.000 κοι­νό τόνι­σε ότι «ακού­γο­ντας την προ­πα­γάν­δα από τα “Άσπρα Κρά­νη” και άλλους, επη­ρε­α­ζό­μα­στε για να ενθαρ­ρύ­νου­με τις κυβερ­νή­σεις μας να ξεκι­νή­σουν ρίψη βομ­βών στους ανθρώ­πους στη Συρία». 

Το βίντεο των δηλώ­σε­ων ανέ­βη­κε στο YouTube από την οργά­νω­ση «Κάτω τα χέρια από την Συρία».

Ο 74χρονος Άγγλος μου­σι­κός είναι γνω­στός για την πολι­τι­κή του δρά­ση, μετα­ξύ άλλων και σαν ακτι­βι­στής στην οργά­νω­ση BDS που καλεί σε μποϊ­κο­τά­ρι­σμα του Ισρα­ήλ λόγω της εγκλη­μα­τι­κής του πολι­τι­κής ενά­ντια στους Παλαι­στί­νιους. Αυτό κόστι­σε πρό­σφα­τα στον καλ­λι­τέ­χνη την ακύ­ρω­ση της ραδιο­τη­λε­ο­πτι­κής μετά­δο­σης των συναυ­λιών του στην Γερμανία.

Πηγή Haaretz

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης. Από το 2011 διαμένει στην Σουηδία στην πόλη Σβεγκ του δήμου Χεργιεντάλεν και εργάζεται ως διευθυντής τεχνικών και κοινωνικής υποδομής.
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο