Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σήμερα ανακοινώνεται η απόφαση του ΜΟΔ για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Την απά­ντη­ση του για το αν η Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου ευθύ­νε­ται για τον θάνα­το της πρω­τό­το­κης κόρης της Τζωρ­τζί­νας Δασκα­λά­κη θα ανα­κοι­νώ­σει σήμε­ρα το Μικτό Ορκω­τό Δικαστήριο.

Μετά από δια­δι­κα­σία 14 μηνών, περί­που 100 συνε­δριά­σεις, την εξέ­τα­ση περί­που 60 μαρ­τύ­ρων, την αξιο­λό­γη­ση των θέσε­ων της κατη­γο­ρου­μέ­νης και των στοι­χεί­ων που περι­λαμ­βά­νο­νται στη δικο­γρα­φία, το δικα­στή­ριο σήμε­ρα θα δώσει την ετυ­μη­γο­ρία του για όσα κατα­λο­γί­ζο­νται στην 35χρονη κατη­γο­ρου­μέ­νη. Την μητέ­ρα που κάθε­ται στο εδώ­λιο με βαρύ­τα­το κατη­γο­ρη­τή­ριο, το οποίο θεω­ρεί ότι απο­πει­ρά­θη­κε να σκο­τώ­σει το παι­δί της τον Απρί­λιο του 2021, με την χορή­γη­ση κετα­μί­νης μέσα στο Καρα­μαν­δά­νειο Νοσο­κο­μείο Πάτρας και ότι λίγους μήνες αργό­τε­ρα, στις 29 Ιανουα­ρί­ου 2022 πέτυ­χε το σχέ­διο της κατά της ζωής της 9χρονης, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας την ίδια ουσία, ενό­σω το κορι­τσά­κι νοση­λευό­ταν στο Νοσο­κο­μείο Αγλα­ΐα Κυριακού.

Οι δικα­στές καλού­νται να σταθ­μί­σουν κρί­σι­μα ζητή­μα­τα που αφο­ρούν κυρί­ως επι­στη­μο­νι­κά δεδο­μέ­να όσον αφο­ρά την ουσία κετα­μί­νη αλλά και τη θέση της κατη­γο­ρου­μέ­νης ότι η υπό­θε­ση που έχει προ­κα­λέ­σει τερά­στιο ενδια­φέ­ρον σε μεγά­λη μερί­δα πολι­τών, είναι «μία τερά­στια πλά­νη της Δικαιο­σύ­νης» όπως δια­τεί­νε­ται ο συνή­γο­ρος της 35χρονης.

Κατά τη διάρ­κεια της απο­δει­κτι­κής δια­δι­κα­σί­ας, με πολ­λές από τις συνε­δριά­σεις να διε­ξά­γο­νται σε υψη­λούς τόνους, οι θέσεις της κατη­γο­ρου­μέ­νης ένα­ντι των στοι­χεί­ων της δικο­γρα­φί­ας, είναι ότι η Τζωρ­τζί­να χάθη­κε για λόγους που δεν αφο­ρούν την ίδια, αλλά σχε­τί­ζο­νται είτε με κακή αξιο­λό­γη­ση και δια­χεί­ρι­ση της κατά­στα­σης του παι­διού από τους για­τρούς, είτε λόγω εγγε­νούς γονι­δια­κής πάθη­σης, που δεν είχε εντο­πι­στεί εγκαίρως.

Σύμ­φω­να με την κατη­γο­ρία, το κίνη­τρο για την εγκλη­μα­τι­κή ενέρ­γεια σε βάρος της κόρης της για την Πισπι­ρί­γκου ήταν συγκε­κρι­μέ­να «παθο­γε­νή» χαρα­κτη­ρι­στι­κά της προ­σω­πι­κό­τη­τας της, όπως τονί­ζε­ται στο βού­λευ­μα παρα­πο­μπής της. Το βού­λευ­μα ανα­φέ­ρε­ται σε «ιδέ­ες μεγα­λεί­ου συν­δε­ό­με­νες με τη δημοσιότητα/διασημότητα, αλλά μη έχου­σες έρει­σμα στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα» στην αντί­λη­ψη πως κάποιος μπο­ρεί να κερ­δί­σει δημο­σιό­τη­τα μέσα από παρα­βα­τι­κές πρά­ξεις, σε «διαρ­κή δια­πραγ­μά­τευ­ση μετα­ξύ αλή­θειας και ψέμα­τος, πραγ­μα­τι­κού και μη πραγ­μα­τι­κού, σε απο­στέ­ρη­ση κάθε γνη­σί­ου συναι­σθή­μα­τος, σε επι­κέ­ντρω­ση (κατά προ­ε­ξάρ­χο­ντα ρόλο) σκέ­ψε­ων και επεν­δύ­σε­ων γύρω από τον ήδη εν δια­στά­σει σύζυ­γό της και υπο­στη­ρί­ζο­ντα την κατη­γο­ρία, με ενδιά­θε­τη έκφρα­ση κτη­τι­κό­τη­τας επ’ αυτού» στον φόβο εγκα­τά­λει­ψης που την δια­κα­τεί­χε αλλά και στην «αντί­λη­ψη των παι­διών της ως μία ναρ­κισ­σι­στι­κή προ­έ­κτα­ση του εαυ­τού της».

Η ίδια η κατη­γο­ρου­μέ­νη στην απο­λο­γία της τόνι­σε πως «δεν έχω καμία σχέ­ση με κετα­μί­νες» και πως «είναι άρρω­στος» όποιος σκέ­φτη­κε να βάλει ως κίνη­τρο την εμμο­νή της με τον πατέ­ρα των παι­διών Μάνο Δασκα­λά­κη. Η πολύ­ω­ρη απο­λο­γία της κατη­γο­ρου­μέ­νης είχε έντο­να ξεσπά­σμα­τα και πολ­λές ανα­φο­ρές σε όσα πέρα­σε η ίδια αφού χάθη­κε η Τζωρ­τζί­να, καθώς βρέ­θη­κε ενώ­πιον των Αρχών αλλά και εξορ­γι­σμέ­νων πολι­τών, ενώ πριν «όλη η Ελλά­δα» στε­κό­ταν στο δρά­μα της οικο­γέ­νειας από την Πάτρα που έχα­σε τρία παιδιά.

Το δικα­στή­ριο θα σταθ­μί­σει τους ισχυ­ρι­σμούς της κατη­γο­ρου­μέ­νης και θα αξιο­λο­γή­σει και την εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση που ειση­γή­θη­κε την ενο­χή της Πισπι­ρί­γκου. Η αγό­ρευ­ση της Εισαγ­γε­λέα της Έδρας, που διήρ­κε­σε πάνω από 11 ώρες, ήταν τόσο σκλη­ρή που είχε προ­κα­λέ­σει την έντο­νη αντί­δρα­ση της Πισπι­ρί­γκου που είχε ζητή­σει να απο­χω­ρή­σει από την αίθου­σα ψιθυ­ρί­ζο­ντας μία βρι­σιά όταν η εισαγ­γε­λι­κή λει­τουρ­γός ανέ­φε­ρε πως η ατυ­χία της Τζωρ­ζί­νας ήταν που «είχε μητέ­ρα την κατηγορουμένη».

Η από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου, που ανα­μέ­νε­ται μετά τις 11 το πρωί, εκτι­μά­ται πως θα έχει αντί­κτυ­πο και στην υπό­θε­ση των θανά­των των άλλων δύο παι­διών της Πισπι­ρί­γκου, της Μαλέ­νας και της Ίρι­δας, για την οποία ήδη έχει ξεκι­νή­σει η δίκη.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο